keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Su-ke

Sunnuntaina SARAN tanssikurssilla työstettiin jo aloitettuja temppuja. Takajalkojen seinälle nostamisesta varioitiin takajalkojen nostaminen ihmistä vasten. Onnistui sekä vieraalla ihmisellä että minua vasten. Sara alkoi myös ymmärtämään tassujen laittoa mun kengille. Se yritti jo vähän korjata tassujaan omatoimisesti, mikäli tassut oli pudonneet kengiltä. Hännän suuhun otto onnistui jo pienemmillä vihjeillä. Tähän aloitin yhdistämään käskysanaa "Saalis". Tämän jälkeen opetellaan toinenkin suunta tähän. Sen nimeksi tulenee "Kala" :p

Maanantaina kuokittiin jälleen Mervin tokokurssilla DOON kanssa. Käytiin läpi kaikki alokasluokan liikkeet nykyisillä säännöillä. Ekaa kertaa tehtiin Doon kanssa luoksepäästettävyys. Se sujui hyvin, pentu ei huomannut kuin namit. Paikkamakuussa palkkailin tiheään. Kävin välillä piilossa, se ei Doota haitannut. Sivulla maassa pysymistä pitää treenata. Tässä pentu saattaa ponnahtaa istumaan.

Seuraamisessa Dotille on tullut nyt sitä oikeaa asennetta mukaan. Seuraaminen on edelleen teknisesti huonoa koiran paikan seilatessa, mutta se asenne on hyvä. Käännöksissä penne tarvii avut. Tempon vaihtelut onnistui aika kivasti jo. Perusasentoihin pitänee treenata kestoa mukaan. Nyt pentu menee helposti hetken päästä maahan tai muuten tarjoaa jotain palkan toivossa. Perusasento alkaa muutenkin hahmottua Doolle. Se osaa jo tarjota sitä käsketämättäkin!

Jäävissä asentojen ottoon pentu tarvii avut. Muutenkin tekniikkaa pitää vahvistaa. Asennoissa pysymiset on aika toimivia. Seisomisessa pitää treenata mun siirtyminen koiran viereen. Lähellä tapahtuvaa häiriköintiä se ei vielä kestä. Luoksetulossa pentu jää hyvin odottamaan. Liikkurin käskyyn se reagoi nyt ekaa kertaa nytkähtämällä. Toistolla se pysyi jo liikkumatta. Vauhti sillä on ripeä eikä pentu enää kilju tullessaan :p Loppuasentoon tulo on vielä treenaamatta. Hyppyä tehtiin nyt irtoamisena alustalle. Oli hyvää. Leikkiminen sujui tällä kertaa.

RINNAN aksoissa tehtiin valsseja. Osasin! HAU:n tokoissa SARA treenasi lyhyesti. Tunnari tehtiin muutamaan kertaan. Joka kerta jatkoin liikettä ennen luovutusta ja kapulan luovutuksen jälkeenkin. Näillä jatketaan edelleenkin. Seuraamisessa jatkettiin viime aikaiseen tapaan. Lisäksi työstettiin peruuttamista. Jäävien parissa jatkettiin edelleen ilman seuraamista. Tekniikka vaatii työstöä vieläkin. Luoksetulon pysäytyksiä treenasin putkia juoksuttaessa. Oli ihan ok, mutta parempia tulee heittotakapalkkauksella.

Tiistaina sain olla keskenäsi Sporttiksella. Koirat teki hyppytekniikkaa. DOTILLE laitoin ekaa kertaa nyt rimat siivekkeiden jalasten päälle speed pumbien sijaan. Perussarjaa tehtiin 7 esteen sarjana mediväleillä. Alku oli penneltä totuttelua, mutta sitten se sai vauhtia jalkoihinsa ja niputteli hyppyjä yhteen loikkaan :p Set pointissa tehtiin ekaa kertaa okseria. Takariman korkeus vaihteli 20-35 cm. Noilla korkeuksilla en osaa arvioida penskan tekniikkaa, mutta ainakin se ymmärsi katsoa riman korkeutta madaltaen loikkaansa, kun madalsin vikaksi okserin matalaksi. Loppuun pelattiin kahden pallon peliä. Penska osallistui hyvin!

SARA teki samaa treeniä. Eli perussarjaa samoilla mitoilla. Välillä lähetin koiraa ekalla hypylle takaakierrolla. Silloin rytmittäminen oli selkeesti vaikeampaa. Tätä treeniin siis. Set point näytti Saralla vaivattomalta. Takariman korkeus vaihteli 45-55-65-45 cm.

RINNA teki omanlaisensa treenin. Sekin aloitti samalla perussarjalla. Rinnan hyppytekniikka on ihan omaa luokkaansa! Yhdistin perussarjaan reilusti kauemmaksi metrisen hypyn. Tällä kaavalla koira kiersi hypyn. Se ei vaan selkeesti pystynyt hyppäämään perussarjan tikittelyn jälkeen. Vaihdoin esteiden määrää ja hyppyvälejä (3-5 estettä 6-10 jalan välein) ja näiden jälkeen koira pystyi metriseenkin. 

Keskiviikkona kimppatokoiltiin vesi- ja räntäsateessa jätemäen kupeessa. SARA teki ruudun ja ohjatun noudon erottelua. Se onnistui vain liikkuroituna eli tarvittiin liikkuri viemään kapulat ennen kuin koira irtosi ruudusta. Aiemmin Sara on osannut tämän pelkällä sanavihje-erottelulla. Treeniä siis lisää. Tehtiin myös tunnari, josta jatkettiin liikettä seuruulla ennen kapulan luovutusta ja kaukoilla vielä ennen palkkaa. Tätäkin jatketaan.

Otettiin sitten kaikki pennut yhtä aikaa kentälle. DOO ei juurikaan välitä muista koirista tai ihmisistä, mutta Inka, se on pahin! Nyt tehtiin Doon kanssa perusasentoja ja seuraamista tarjontana. Seuraamista tehtiin minun kulkiessa etu- ja takaperin ja koiran liikkuessa etuperin. Tekniikka oli jälleen mitä oli, mutta Doon asenne oli tosi kiva. Se tarjoili perusasentoja ja jopa muutaman askeleen seuraamistakin. Lisäksi tehtiin sivuaskeleita oikeaan ja peruutusta. Näissä alkeet sujuu hyvin. Palloteltiin myös palloa. Dot tykkäsi. Nyt se on monena kertana innostunut leikkimisestä!

Lopuksi vielä RINNA treeniin. Se sai juosta viestinä lyhyttä matkaa, mutta mäkistä. Olin jo valmiina B-pisteellä. Rin juoksi A-B-A-B-A. Pisteiden väli oli n. 200 m. Ekalla lähdöllä mun päästä koira jäi liikaa kiinni palkkana olleeseen kisssanruokaan :p Se ei olisi lähtenyt ollenkaan sen luota. Sain sen vasta kolmannella käskyllä jatkamaan matkaa. Inkan päästä koira oli lähtenyt joka kerta hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti