keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Hurttailut


Eilettäin oli jälleen HurHan tokot tihkusateessa pimeässä. Tällä kertaa oli vuorossa hyppy ja jättävät liikkeet. Ensimmäinen avoluokan hyppy meni hyvin, mutta koira jäi toisella puolella aivan liian lähelle, lähes esteeseen kiinni. Seuraavaksi kävin esteen toisella puolelle, mutta en jättänyt mitään sinne. Sara jäikin nyt vähän kauemmaksi esteen toisella puolen, mutta hyppäsi vasta toisella käskyllä ja ennakoi takasin sivulle. Vein lelun esteen toiselle puolelle houkuttimeksi ja jouduin käskemään koiraa _kolme_ kertaa hyppäämään. Vikaksi otin hypyn vielä ihan esteen luota. Hyppäsi ekalla käskyllä ja heti vapautus ja palkkaus perään. Saran ongelmana on siis se, kun matkaa esteeseen kasvatetaan, niin koirasta tulee epävarmempi ja se varmistelee käskyä. Taidetaan nyt ottaa pelkkiä hyppyjä esteen läheltä ja suoraan siitä vapautuksia palkalle esteen taakse jonkin aikaa.


Liikkeestä seisominen tehtiin avoimen luokan tyyliin. Se meni hyvin, vaikkakin otin vähän väliä koiraan sitä ohittaessa (n. 1 m). Mutta koira siis pysähtyi hyvin eikä liikkunut. Maahanmeno olikin sitten taas ihan oma juttunsa. Sara jäi vaan seisomaan ja vasta toiselle käskyllä meni maahan. Mietin vähän omaa äänenpainoa käskiessä, ehkä se oli normaalia korkeampi? Bussipysäkille mennessä otin uudestaan ja koira kuitenkin toimi ihan hyvin. Jättöliikkeet pitäisi siis saada varmemmiksi. Pitänee alkaa sekoitella niitä enemmän treenin aikana niin, että koira joutuu oikeasti kuuntelemaan mitä vaaditaan.


Jättävien jälkeen tehtiin vielä seuraamista muutama pätkä. Seuraamispätkät oli suht pitkähköjä, mutta siitä huolimatta kontakti pysyi koko ajan. Pikkasen Sara yritti alkuu edistää, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen tuon seuraamiseen! Seuraamispätkissä oli käännöksiä sekä oikealle että vasemalle ja täyskäännöksiä vasemmallekin. Sara teki ne nyt automaattisesti kiertäen eli puolen vuoden takaisia oppeja ei olekaan unohdettu. Taidan nyt kuitenkin päätyä tuohon selän takaa kiertämiseen. Muuten se on ok, mutta tiiviyttä pitää saada lisää. Otettiin myös nopeuden vaihtoja käynnistä juoksuun ja takaisin käyntiin sekä hidasta kävelyä. Juoksuun vaihdot meni hyvin, kontakti pysyi myös nopeuden vaihtuessa käynniksi. Hidasta käyntiä kokeilin pienillä askeleilla nopeasti ja pitkillä hitaasti. Taitanen päätyä pitkiin askeliin, ne näyttää kuulemma paremmalta (siis minun liikkuminen, koira kuulemma liikkui molemmissa samalla lailla).


Omaa vuoroa odotellessa otin paikallaan seisomisen ja makuun niin, että hyörin ja pyörin koiran ympärillä. Ne meni hyvin, koira pysyi liikkumatta. Kaukokäskyjen istu-maahan-vaihtoja otin lähikontaktissa. Sitten kierrettiin puita. Laitoin Sarpsin kiertämään kahta puuta ympäri ja kahdeksikkoa niiden välissä. Välillä koiruus alkaa jo tajuta ideaa eikä sitä tarvitse enää niin loppuun asti ohjata. Luoksetuloja otin peruuttaen koiran ollessa edessä. Pysähtyi jälleen terävästi.


On tuolla koiralla vaan valtava treeni-into. Saralla olisi ollut mahollisuus leikkiä jonkin pienen saksalaisen pystykorvan kanssa. Pikkupystykorva ei vaan Sarpsaa jaksanut kiinnostaa, paljon mielenkiintoisempaa oli ottaa minuun katsekontaktia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti