torstai 23. lokakuuta 2008

Päivän tokot


Tänään tokoiltiin lähihiekkaparkkiksella. Ensin otin paikallaanmakuuta. Laitoin koiran makaamaan noin 5 metrin päähän piilosta ja olin piilosalla yhden minuutin. Seuraavaksi siirsin makuupaikkaa parinkymmenen metrin päähän piilosta. Kävein ensin piilon viereen ja jäin näkyville hetkeksi, jonka jälkeen kävin palkkaamassa koiran. Sitten koitettiin uudestaan, mutta Sara nousi istumaan minun kävellessä pois päin. Ehkä se oli epävarma, kun en antanut "Odota"-käskyä? Pikaisesti kävin palauttamassa koiran takaisin maahan. Saralle toimii näköjään paremmin se, että käyn palauttamassa koiran takasin maahan kuin se, että käskytän vaan etänä. Kävin olemassa piilossa 1,5 minuuttia. Tuota istumaannousua lukuunottamatta Sara pysyi hienosti paikoillaan eikä liikkunut lainkaan (piirsin maahan jäljet).


Seuraavaksi seuraamisia. Pääpainona oli takapään käyttö. Käytin apuna hihnaa koiran lanteilla. Tehtiin neliötä, ympyrää ja kahdeksikkoa. Välillä tuo tuppaa edistämään, siihen käytin hihnapakotetta muistin virkistämiseksi oikeasta seuraamispaikasta. Lopuksi vielä täyskäännöksiä vasemmalle. Lähinnä pyörin vain ympäri. Tiiviyttä hain namilla imuttamisella.


Sitten vielä kaukokäskyinä istu-maahan-istu-vaihtoja. Käskytin tällä kertaa parin metrin päästä. Yksi tai kaksi vaihtoa ja vapautus takapalkalle. Palkkasin kuitenkin joka suorituksesta, jos en vapauttanut, niin kävin antamassa namin koiralle. Ei valittamista näissä!


Myöhemmin otettiin vielä vähän treeniä sisällä. Noutoa otin entiseen malliin puukapulalla. Naksulla merkkasin kapulannostot. Lopuksi syötin koiralle iltaruoan tehden hitaasti istu-seiso-istu-vaihtoja kädestä pitäen ohjaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti