torstai 16. lokakuuta 2008

Treeniä siellä, treeniä täällä


Eilen aamulenkillä otettiin paikallaanmakuuta. Piilossa pysyin puolisen minuuttia. Hienosti koira pysyi paikallaan, mutta toisella käskyllä meni vasta kyynärät maahan. Sitten maahanmenotreeniä leikin yhteydessä. Palkkasin kunnollisista maahanmenoista nakkaamalla namin syvälle jalkojen väliin tehostaen näin kyynärien maahan liimautumista. Luoksetuloa kokeiltiin siten, että koira eteen ja itse peruuttaen samalla koiraa luokse kutsuen ja nameja jaellen. Välillä pysäytys, joka oli ihanan terävä, koira jäi juuri niille sijoilleen :) Loppumatkasta hyppyytin aidan ylitse. Ensin pelkkiä hyppyjä, joissa vapaututin ilmasta kauempana olevalle palkalle. Sitten välillä käskin hyppäämään takaisin sivulle, tää osa toimii hyvin. Sitten muisteltiin miten istutaan aidan toisella puolen hypyn jälkeen. Treenin puutetta, sillä koira istui vasta toisella käskyllä. Alo-luokan hyppy taitaa olla koiralle vähän liian hyvin selkäytimessä.


Illallemmalla naksuttelin sisällä oikeita maahanmenoja (naksuongelmasta on siis päästy!!). Lisäksi otin luoksetuloja kahdella palkalla: toinen mulla ja toinen koiran takana. Juustoa Sara ei näköjään voi vastustaa eikä ennakoinut lainkaan pysäytyksiä!


---


Tänään treenattiin vesisateessa lähi hiekkaparkkiksella. Otimme ensin takapäätreeniä. Täyskäännöksiäkin tehtiin vasemmalle, tosin hihna lanteilla. Lannehihna näköjään tekee pikkuhiljaa tehtäväänsä, sillä koira ei tarjonnut enää niin innokkaasti istumista.


Pallo on pop ja sen avulla otin eteenlähetyksiä. Hyvin ne sujuu, kunhan vain koira näkee pallon. Ei siis pidä itse vielä ahnehtia liikoja. Lopuksi vielä luoksetuloja peruuttaen ja välillä pysäyttäen. Vaikeaa saada koira tulemaan vauhdilla luokse ja silti pysähtymään terävästi. Tällä hetkellä nämä poissulkevat toisensa.


Hyppyäkin otettiin lenkin varrella. Taas pelkkiä hyppyjä ja vapautuksia palkalle. Sitten istumistakin, istui jo ensimmäisellä käskyllä. Takaisin hyppy oli tällä kertaa vaikea. Aitahan oli vähän turhan korkea ja Saran mielestä oli todellä kivaa tulla aidan ali (olipas kannattavaa opettaa koiraa alittamaan aitoja...). Pitää treenata jatkossa takaisinhyppyä siis toisilla siihen sopivammilla aidoilla.


Uutena temppuna harjoiteltiin kiertämistä. Sarpshan osaa kyllä kiertää pylväät ym. mikäli hihnan kanssa menee solmuun ja vaihtaa minun puolelta toiselle "Kierrä"-käskyllä, mutta nyt opetellaa lähettämistä kauempaa kiertämään jotain. Tällä kertaa se joku oli lyhtypylväs. Koira irtoaa hyvin myötäpäivään menenessä, mutta vastapäivään se vaatiin enemmän käsiohjausta. Sama ongelmahan sillä on "Pyöri"-tempussakin. Oikealle kiertäminen vaan on vahvempana sillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti