sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Tokokokeiluja ja jälkeä


Eilen alkoi HSKP:n kilparyhmän treenit ATD:n hallissa Konalassa. Koskapa Saralla on edelleen juoksu kesken, niin olin paikalla kuunteluoppilaana. Sainkin muutaman uuden näkökannan eri asioihin :)


Illalla sitten kokeiltiin muutamia kohtia Saran kanssa sisällä. Ensi alkuun otettiin pari noutoa entiseen tapaan. Nostin nyt kapulan pöydälle näkösälle, jotta tulisi treenattua noutoa useammin. Sitten täyskäännöksiä vasemmalle. Kokeilin nopeuttaa vauhtiani käännöksessä sekä kumartua kääntyessä vähän eteenpäin. Edelleen kuitenkin koira istuu käännöksessä, se on liian nopea. En tiedä sitten pitäisikö opettaa tuo kiertämään selän takaa kääntyessä. Se olisi helpompaa, mutta tuo sivulla kääntyminen on näyttävämpää ;)


Kaukokäskyissä kokeiltiin lähinnä liikeratoja. Ja joo, kyllä Sara saa pitää sen takapäänsä paikoillaan. Se kun on useammissa vaihdoissa se luontainen tapa. Kaikista eniten töitä teettänee istu-seiso-istu-vaihdot, joissa koiralla on etupää vahvempi.


Lopuksi opeteltiin "Valmis"-käskyä. Koiran on siis tarkoitus ottaa kontakti, kun sanon "valmis". Pitänee miettiä myös muiden virityssanojen käyttöä.


---


Tänään vietettiin laatuaikaa Sipoon metsissä Terhin ja Katrin & koirien kanssa. Tein Saralle noin 30 metriä pitkän U:n muotoisen jäljen (kunnes namit loppui...). Askelsin sen lähes tulkoon ilman välejä. Alkuun laitoin jauhelihapihvin palasen joka askeleelle ja sen jälkeen joka toiselle tai kolmannelle. Hyvin Saran nenä pysyi maassa eikä koira juurikaan poikennut jäljeltä. Vauhti oli hyvä ja hihna pysyi kireällä. Lisäbonuksena maa oli märkä ja satoi vettä. Ei ollakaan ennen jäljestetty sateella, muttei se näköjään koiraa haitannut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti