lauantai 11. lokakuuta 2008

Tokotukset ja muuta


Perjantaina illalla treenattiin Terhin ja Pirjon & koirien kanssa Sirkuskentällä. Samalla Seneca ja Rita palautui lainasta.


 


Alkuun taas takapäätreeniä. Kahdeksikkoa ja ympyrää sekä peruuttaen seuraamista. Sitten erinäisiä pätkiä seuraamista. Seuraaminen oli hyvin tiivistä, vähän liiankin. Mutta ei pidä valittaa! Otettiin syyniin seuraamispaikan pitäminen myös juoksusta käyntiin vaihtaessa. Palkka heti vasemmasta kädestä oikeasta kohtaa vauhtia vaihdettaessa. Näitä lisää. Liikkeestä jättöliikkeistä tällä kertaa oli vuorossa istuminen. Liike ei ole vielä niin varma, että voisin jättää käsimerkin poies, mutta pikkuhiljaa.


 


Seuraavaksi otettiin kaukokäskyjä. Alkuun Sara liikkui liiaksi eteenpäin, kunnes tajusin, että takapalkka puuttuu. Sen jälkeen asennonvaihdot (istumasta maahan ja maasta istumaan) meni mallikkaasti. Yksi tai kaksi asennonvaihtoa ja vapautus takapalkalle. Jossain vaiheessa pitänee koittaa jättää takapalkka pois, mutta vielä ei ole sen aika. Istumaan nousut meni tällä kertaa hyvin eikä vajaita asentoja näkynyt. Siis lähikoulutus on tuottanut tulosta. Tällä kertaa välimatkaa oli maksimissaan kaksi metriä. Lisäksi sain kommenttia Terhiltä käsimerkistäni maahanmenossa. Tarkotuksena kun ei ole, että koira luulee minun heittävän jotain taaksepäin...


 


Noutoa otettiin entiseen malliin. Tähän pitäs alkaa panostaan enemmänkin, kun tuntuu, ettei tässä asiassa oikein edistytä. Ongelmana on siis se, ettei Sara osaa kiertää kapulaa noutaessaan ja sitten paiskoo kapulaa noutaessaan sitä. Lisäksi niitä kierroksia pitäisi saada alas, jottei nouto menisi liiaksi häsläämiseksi.


 


Paikallaanmakuuta otettiin tällä kertaa niin, että olin selin. Pysyi, mutta sitä etutassua piti jälleen taivuttaa kaksinkerroin… Pirjon avustuksella otettiin myös BH-kokeen ilmottaumistilanne. Sara hyppi vain kaksi kertaa vasten lyhennetylläkin kaavalla…


 


Treenattiin sitten eteen lähetystä. Koira odottamaan ja vein lelun näyttävästi kauemmaksi. Sitten koiran luo, käsky "Eteen" ja kädellä ohjaus. Hyvin lähti, mutta sitten ahnehdin ja laitoin lelua nurmikolle kauemmaksi. Oli hämärää ja koiruus ei nähnyt lelua eikä irronnut paria metriä kauemmaksi vaan jäi kysyvänä katsomaan.


 


Lopuksi Sarps treenaili vielä temppuja. Uusimpana temppuna on syliin hyppääminen. Hyppiessä sattui sitten tassu mua kasnoihin ja tuloksena on naamassa silmän yli menevä naarmu, johon näyttää kehittyneen mustelmaakin. No mutta Sarps ponnisti tällä kertaa kaikilla jaloillaan ja sain kopattua koiraa kunnolla syliin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti