sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Agilitytapaaminen


 


Ryhmän kanssa on ollut jo aiemmin neljä tapaamista koiritta, joissa on ollut aiheina mm. kisaaminen ja kisarutiinit, oikea-aikainen palkkaaminen ja naksuttelut sekä lämmittely ja jäähdyttely. Tällä kertaa oli siis ensimmäistä kertaa koiruudet mukana. Tämän jälkeen on vielä yksi tapaaminen ilman koiria ja sitten alkaa tositoimet :)


 


Tänään ohjelmassa oli aluksi kepit verkon kanssa. Saran kanssa vedettiin kepit useita kertoja läpi molemmilta puolin ohjaten. Itselleni on vaikeampaa ohjata koiran vasemmalta puolelta, mutta eiköhän se muutu luontevammaksi kunhan saadaan treeniä lisää.


 


Seuraavaksi oli asiaa ohjaamisesta ja pari ohjausharjoitusta. Yhtenä harjoituksena oli eteenmeno ensin yhden, sitten kahden ja lopuksi kolmen hyppyesteen yli. Sarallehan olen ottanut eteenmenoa paljolti eleillä avustaen. Nyt otin koiran vain esteen taakse istumaan ja odotin, että se vilkaisi esteen toisella puolen olevaan leluun, minkä jälkeen annoin käskyn. Sarps lähti vauhdilla joka kerta eli koira osaa jo vähemmilläkin avustuksilla.


 


Lopuksi tehtiin erilaisia koiran kehonhallintaharjoituksia. Ensin peruuttamista, sitten ristiaskeleita takajaloilla, ryömimistä eteen ja taaksepäin ja sitten vielä sylkkäreitä. Omana juttuna otettiin vielä pyörimistä molempiin suuntiin. Pyöriminen onnistuu nyt molempiin suuntiin suunnille yhtä hyvin ja molempiin suuntiin koira voi jo pyöriä useamman pyörähdyksen putkeen :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti