sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Viilarin kentällä


Tokotettiin Paulan ja Assi-aussien kanssa Viilarin kentällä. Aloitettiin paikallaanmakuulla. Olin koko neliminuuttisen selin.


Seuraavaksi ruutua. Kertaalleen tein ruutuun kutsumista ja kerran lelu odotti ruudussa, muuten pelkkiä lähetyksiä. Lähetykset tein n. 5-15 m etäisyydeltä. Vauhtia on nyt hyvin, mutta ruutu löytyy vähän huonosti, pysähtymiset on välillä ruudun ulkopuolella. Pitää nyt alkaa tehdä tehotreeniä ruudun parempaan havaitsemiseen. Välillä käskytin koiran maahankin ruutuun ja tehtiin koko liike loppukaavioineen vasempaan kääntyen. Nämä oli ok. Lopuksi tehtiin ruutua myös Paulan isommilla merkeillä. Ruudun treenaamiseen vois toki auttaa näkyvämmän merkitkin.


Otettiin hyppynoutoa kokonaisena liikkeenä. Nämä on hyviä, kapulaakin kierrettiin. Sitten tehtiin pelkkää noutoakin. Vaikeutin noutoa heittämällä kapulaa eri suuntiin, jolloin koiran piti hakea oikeaa luovutusasentoa. Nämä oli taas vaikeita, useimmiten koira tarvitsi avustusta. Tehtiin sitten sivulletuloja eri suunnista. Näissä taas koira tulee hyvään perusasentoon, joten ongelma on lähinnä kapulan kanssa tullessa.


Tehtiin seuraamisia pikkupätkinä. Lähinnä sitä takapään käyttöä jälleen eli neliöitä vasemaan kääntyen ja täyskäännöksiä vasemmalle. Täyskäännökset onnistuu jo normaalissa vauhdissa :)


Kiertojakin otettiin pitkästä aikaa. Myötäpäivään kiertäminen sujuu hyvin, mutta vastapäivään aiheuttaa hämmentynyttä haukkumista. Vastapäivään kiertäessä Sa pitää ohjata pidemmälle. Voipi toki ongelma olla myös minun ohjauksessakin.


Saralla oli koko treenien ajan hurjasti energiaa. Se suoritti itsenäisesti hyppynoutoa ja tavallista hyppyäkin (muisti jäädä istumaan esteen toiselle puolen :D). Lisäksi koira meni ihan omin luvin metrisen pk-esteen. Ja vauhdin puutteessa tipahti keskelle estettä... Myös pk-A olisi koiruutta kiehtonut.


---


Iltaruoalla otettiin pitkästä aikaa metallinoutoa. Vaikkakaan Sa ei pidä kapulaa tiukasti suussaan, niin intoa löytyy mukavasti metallinkin noutamiseen. Hassua, että viime aikoina noutaessaan puukapulaa Sa kiertää kapulan useimmiten, mutta metallista ei. Otin sitten pariin otteeseen jalka-avun kiertämiseen, jonka jälkeen kierrotkin sujuivat.


Otettiin myös kaukoina maahan-seiso-maahan- ja istu-seiso-istu-vaihtoja. Tällä kertaa koira otti askeleita eteenpäin aina seisomaan noustessaan, joten palattiin käsiapuun näissäkin. Lopussa seiomiset onnistuikin sitten jo parin metrin päästä käskyttäen. Pitänee kuitenkin tehdä paljon vaihtoja käsiohjauksella, jotta saadaan niihin varmuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti