lauantai 21. helmikuuta 2009

HSKP:n tokot


 


Ohjelmassa oli tällä kertaa nouto, paikallaanmakuu ja ruutu. Noutoa otettiin eri kulmista keskittyen kapulan kiertoon. Sa kiersi kapulan kyllä molemmilla kerroilla, mutta se näytti vähän siltä, että koira muisti kiertämisen vasta viime hetkellä. Se oli jo menossa ottamaan kapulaa suoraan, mutta sitten muistikin kiertämisen. Kapulan kierto ei ole siis vielä selkäytimessä. Pirkko teki kisanomaiset käskytykset ja ”Valmis”-käskyllä koira terästäytyi hyvin :) Tosin "Valmis"-käskyn käytön kanssa tulee miettiä, mihin liikkeisiin haluan koiran kierroksilla mukaan ja mihin en...


 


Paikallaanmakuussa otettiin käskytykset yksitellen. Sara kerkesi mennä kolmesti maahan ennen kuin oli meidän vuoro… Näihin siis hurjasti lisää treeniä. Istumaan se nousi sentäs vain omalla käskyllä. Olin piilossa koko kolmiminuuttisen ja Sa oli kuulemma levoton Pirkon tehdessä häiriötä koirille.


 


Ruutuun lähetys sujui vähän heikosti, syynä voi olla etten viritellyt koiraa lainkaan ruutua varten... Ensin Sa jäi ruudun eteen, jolloin annoin toisen käskyn ja kun sekään ei toiminut niin kutsuin koiran pois. Toisella yrityksellä koira meni kyllä ruutuun, mutta jäi turhan reunaan. Lisää treeniä siis ruutuunkin vaan. Tällä kertaa muut koirakot olivat ruudun takana tuomassa häiriötä. Sa ei tuntunut edes huomaavan niitä. Omalla ajalla tehtiinkin sitten erilaisia variaatioita ruutuun menemisistä eli lelua ruudussa, ruutuun kutsumista ja mentiin pari kertaa ruutuun kisaamallakin. Otettiin erikseen myös ruudun loppukaavio vasempaan kääntyen. Tällä kertaa Sa tuli hienosti ensimmäistä kertaa mun takaa seuraamaan! Käskynä tuli käytettyä tällä kertaa ”Seuraa”-käskyä aiemmin käytetyn "Sivulle"-käskyn sijaan. Sivullehan tuo koira tulee edestä, joten ehkä tässä piilee avain ongelmaan? Alunperinhan valitsin "Sivulle"-käskyn, sillä seurauskäskyllä koira ei lähtenyt liikkeelle lainkaan. Nyt voisin siis vaihtaa sen seuraamiskäskyyn.


 


Omaa vuoroa odotellessa tehtiin sen enempiä suunnittelematta (satunnaisessa järjestyksessä):
  • jättöliikkeitä. Ensin otin pelkkää istumista. Se ei oikein luonnistunut, joten muisteltiin sitä oikeaa liikettä sitten käsiavun voimin. Sen jälkeen toimi taas pelkkä käskysanakin ja tehtiin kaikkia jättöliikkeitä sekaisin. Loppua kohden koiruus erotti käskyt toisistaan todella hyvin!  • jokunen perusasentoon hakeutuminen kapula suussa.  • takapäätreeniä sekä seuraamisena että namilla ohjaten.  • lyhkänen paikallaamakuu, jossa olin näkösällä.  • tunnarin piilotusta hiekkaan ja estesälän taakse pariin otteeseen. Nyt nämä oli hyviä.  • pari avo-hyppyä. Ensin liike kokonaisuudessaan ja sitten palkkasin istumisesta. Hyvin meni.  • kaukoja. Vaikeampia kädellä ohjaten ja helpompia kauempaa käskyttäen. 


Ennen tokoa oltiin oltu kaksi tuntia agiloimassa ja sen jälkeen pari tuntia koirakavereita tapaamassa. Hyvin Sarpsalla riitti energiaa ja keskittymiskykyä tokoiluunkin. Itse asiassa nyt sen viretaso oli hyvä tokottamiseen, yleensä kun sen kierrokset on liika korkeita. Ohjaaja saattoi olla jo hieman liian väsynyt...


 


---


 


Viikon ruoanansaitsemisteemana on ollut lähinnä kaukokäskyjen seiso-maahan- ja seiso-istu-vaihdot. Nämä on vähän edenneet, kun tajusin jättää perinteiset "Maa"- ja "Ist"-käskyt poies. Teknisestihän näissä vaaditaan koiralta eri suoritusta... Nyt ollaan tehty liikkeitä pelkästää käsiavuin ja jossain vaiheessa yhdistän näihin uudet käskysanat. Maasta tai istumasta seisominen sen sijaan sujuu jo sisällä. Nyt koira osaa jo yhdistää liikkeeseen käskysanan ja käsimerkin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti