lauantai 7. helmikuuta 2009

HSKP:n tokot


Treeniohjaajana oli tällä kertaa Niina Virtanen. Virallisessa ohjelmassa oli hyppynouto ja tavallinen nouto. Hyppynouto oli hyvä. Sa oli vain levoton minun heittäessä kapulaa ja liikehti paikoillaan. En sanonut tällä kertaa "Odota"-käskyä enne heittoa, joten johtuikohan siitä? Joka tapauksessa tuo pitää saada pois käskimpä koiraa odottamaan tahi en. Perusnoudot oli myös hyviä. Ensimmäisellä kerralla Sa pudotti kapulan hakeutuessaan luovutusasentoon. Sitä se ei olekaan ennen vielä tehnyt. Ote oli vissiin vähän huono. Toisella kerralla suoritus oli muuten hyvä, mutta alkuperusasento oli liian edessä. Oma moka. Yhdessäkään noudossa koira ei kuitenkaan kiertänyt kapulaa. Otin myöhemmin noutoa lyhyeltä matkalta, jolloin se taas kiersi kapulan joka kerta.


Omaa vuoroa odotellessa tehtiin (ei missään järjestyksessä):  • paikallaanmakuu Onnin kanssa. Oltiin joitakin minuutteja selin. Muuten hyvä, mutta kertaalleen sain käydä oikasemassa koiran oikean etutassun, joka kääntyi taas kaksinkerroin

  • askelsiirtymiä eri suuntiin sekä kapula suussa että ilman.

  • pari maahanmenoa luoksetulon yhteydessä. Nämä tein peruuttaen koiran ollessa edessä. Vähän hitaamman puoleisia.

  • pari liikkeestä istumista. Hyviä!

  • tunnarin piilotusta hiekkaan. Kummallakin kerralla Sa etsi ahkerasti, mutta tarvitsi paljon apuja kapuloiden löytymiseen. Hiekkapiilo oli vissiin liian vaikea. Vikana piilotin vielä tunnarin estesälän taakse. Se oli helppo.

  • kaukoja. Tehtiin avoimen luokan kisasuoritus. Putkeen meni :) Lisäksi muita vaihtoja lähinnä kädellä ohjaten. Seisomaannousuja otin myös metrin päästä käskyttäen. Taisi olla liikaa kierroksia, sillä Sa otti jonkin kerran askeleitakin.

  • luosetuloja. Lähinnä keskityin palkkaamaan koiraa paikallaanolosta. Tällä kertaa Sa ei nytkähdellyt lainkaan. Otettiin pari luoksetuloakin, toinen suoraan sivulle ja toisessa vapautin vauhdista.


Saralla oli taas e n e r g i a a. Se purkautui alkuun ääntelynä. Sa marmatti sivulle tuloissa. Perusasennot on kyllä jälleen syytä laittaa syyniin. Etenkin omaan toimintaan voisin taas kiinnittää huomiota, sillä palkkaan aivan liian usein 'sinnepäin'-asennoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti