keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Tokotukset


Treenattiin kahden muun koirakon kanssa yliopiston parkkiksella. Saran kanssa aloitin avoimen kaukoilla. Ekalla kerralla palkkasin pelkästä istumaannoususta. Toisella kerralla otettiin useampikin vaihto. Matka koiran ja minun välillä oli pidempi kuin kokeessa. Maahanmenot nyt tökki. Koira meni epävarman oloisesti puoliväliin asti. Syyksi luulen huonoa valaistusta ja ihmishälinää. Otin vielä loppuun kaukot kokeenomaisesti. Näissä jäin siis noin 5 metrin päähän. Muuten hyviä, mutta aluksi jouduin vähän hypähtämään, että sain koiran huomion itseeni.


Seuraavaksi seuraamista monilla täyskäännöksillä vasemapaan hyöstettynä. Tää oli muuten hyvää, paitsi ne täyskäännökset ei olleet parasta mahdollista. Koiralla oli paikka niissä hukassa ja kertaalleen se teki käännöksen takaa kiertäen. Jatkossa palataan jälleen siis hitaampaan tempoon.


Otettiin myös maahanmenoja luoksetulon yhteydessä takapalkan avulla. Luoksetulovauhti ei ollut niin ripeää kuin yleensä. Takapalkka varmaan vaikutti tähän, sitä kun ei ole ollut aikoihin mukana. Otettiin sitten lähinnä vain läpimenoja ja vain kahteen kertaan pysäytin koiran. Maahanmenot oli ihan ok. Otin uuden luoksetulojen paikallaanolokäskyn ("Pysy") nyt mukaan. Entinen "Odota" saa nyt jäädä vain arkikäyttöön (ja agilityyn).


Perusnoudossa keskityttiin jälleen kapulan kiertämisiin, joka tapahtui joka kerta. Näistä taas naksautin. Tuontivauhti tahtoi olla vähän hiljainen, joten heitin palkaksi palloa taas itseni taakse. Tällä kertaa en käskenyt kertaakaan koiraa odottamaan vaan heittämisen jälkeen annoin koiralle namin suuhun. Ei ennakointeja. Ohjattuja noutoja tehtiin molempiin suuntiin kahden pallon avulla. Ensin pallot oli koiran sivuilla ja sitten takaviistossa. Nämä oli hyviä.


Loppuun otettiin vielä perusasentotreeniä. Otin askeleen johonkin suuntaan ja koira hakeutui perusasentoon. Hyvin löysi :)


Vikana vielä naksuttelin istualteen peruuttamisia. Niitä ollaan tehty nyt sisällä ja kokeeksi vein liikkeen ulos. Toimi yhtä hyvin kuin sisälläkin :) Alunperin oli tarkoitus naksutella jotain sellaista, josta olisi hyötyä seiso-istu-vaihdoissa, mutta tuohon tarkoitukseen näistä ei ole. Tavoitteena näissä on saada koira kierämään minua peruuttaen istualtaan. Kahdeksikkokin jalkojen välissä olisi kyllä myös aikas hyvää takapäätreeniä, mutta saas nähdä mihin asti mun taidot riittää.


Naksuttelussa on ollut viime aikoina ongelmana koiran ääntely. Kun Sarps kerää kierroksia ja turhautuu, pääsee sen suusta marmatusta. Koitin ensin naksutella pelkistä hiljaisista hetkistä, mikä ei oikein johtanut minnekään. Loppujen lopuksi tähän oli hyvin yksinkertainen ratkaisu: käskin vain koiran olemaan hiljaa. Liian yksinkertaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti