torstai 26. helmikuuta 2009

Palkatta ja vauhdilla


Tokoiltiin taas lähinurkilla. Aloitettiin kisanomaisella treenillä ketjuttamalla paikallaanmakuu, liikkeestä seisominen ja seuraaminen sekä kaukot yhteen. Paikallaanmakuu otettiin minuutin mittaisena alokasluokan makuuna. Liikahdin niitä parina kertana, kun koira vilkaisi muualle ja Sa kiinnittikin huomion sitten hyvin minuun. Liikkeestä seisomiseen Sa tarjosi istumista. Käskytin koiran seisomaan ja kävelin idarin kaavion. Hyvin pysyi tassut paikoillaan. Perusasennon jälkeen jatkettiin suoraan seuraamisella. Se oli tavallista innokasta Sarpsaa :) Kaukoliikkeinä tehtiin avoimen luokan vaihtoja. Ensin annoin pari käskyä viitisen metrin päästä ja siirryin sitten pari metriä kauemmaksi antamaan pari käskyä lisää. Siirryin taas lähemmäs ja annoin vielä pari käskyä, jonka jälkeen siirryin takasin koiran viereen. Kaikki vaihdot oli hyviä.


Tehtiin sitten vielä vauhdilla luoksetuloa, noutoa ja ruutua. Luoksetulossa palkkasin vaihtelevasti aina, kun koiran vauhti oli luja. Välillä pallo lensi heti koiran lähtiessä liikkeellä ja välillä taas vasta koiran ollessa lähellä minua. Noudoissa heitin kapulaa pitkälle ja palkkasin vauhdista koiran ollessa paluumatkalla. Välillä Sa sai myös palkan ennen kuin lähetin sen hakemaan kapulaa. Vikana otettiin vielä nouto eri kulmasta. Tällä kertaa joka kerta Sa muisti kiertää kapulan. Luoksetulota ja noudot oli hyvin vauhdikkaita :)


Ruudun rakentamisen jälkeen otettiin pari liikkeestä seisomista ja maahanmeno siellä välissä. Nyt jätöt toimi, mutta seuraaminen oli kamalaa. Sa olisi halunnut käydä tarkastamassa ruudun. Otettiin sitten seuraamista suoraan ruutuun päin ja palkkasin ruudusta poispäin heti, kun kontakti oli mallillaan.


Ruutua tehtiin kisamatkalta kahdelta eri suunnalta. Kokoa ruudulla oli n. 3 x 3 m. Jätin aluksi lelun ruutuun, näitä tehtiin muutama. Kun jätin lelun pois, hävisi koiralta ruutukin. Sa ei varmaan yksinkertaisesti havainnut ruutua hämärässä. Leluhan paistoi ruudusta hyvin pidemmällekin, mutta pienet ruutumerkit hautautuivat lumeen. Puolet lyhyemmältä matkalta ruutu löytyikin sitten hyvin. Vikana vielä leluruutuun meno kisamatkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti