tiistai 16. kesäkuuta 2009

Sahaajankadun nurtsilla


Alkuun ruutua ylipitkältä matkalta. Lähetin ensin koiran matkaan n. 50 metrin päästä. Sa lähti vauhdilla, muttei löytnyt ruutuun asti. Helpotin menemällä puoliväliin ja sen jälkeen ruudut onnistuivat pidemmältä matkalta kolmesta eri suunnasta. Kaikissa koiruus juoksi vauhdilla suorinta reittiä ruutuun ja pysähtyi hyvään paikkaan ruudun takaosassa. Kertakaikkiaan loistavia siis!


Seuraavana metallinoutoa. Kaikissa palkkasin vauhdista. Sa menee hyvää vauhtia kapulan luokse ja palaakin yhtä kovaa. Otettiin myös pitotreeniä kapulalla ja taas ote tuntui olevan liian löysä. Metallinoutoa (pitoa) pitäisi tehdä paljon useammin, sillä aina tauon jälkeen on sama asia ongelmana.


Sitten kaukoja parin metrin etäisyydeltä käskyttäen. Palkkasin kaikista. Avon kaukot sujuu hyvin, ei ongelmaa. Maa-seiso on ok, joskin lisää varmuutta kaivataan. Seiso-istu on jo sinnepäin, ei siis ihan puhdas tekniikka vielä. Seiso-maa-vaihtoa tehtiin vain käsiohjauksella. Tähän edelleen vaan lisää treeniä, jotta oikea suoritustekniikka menisi selkäytimeen asti.


Tehtiin maahanmenoja luoksetulon yhteydessä takapalkan kanssa. Takapalkka ei hidastanut koiraa lainkaan läpijuoksuissa, mutta ihan kuin maahanmenot olisi olleet hitusen terävämpiä. Lisää nyt tekniikkatreeniä ja sitten kokeillaan liikeen terävyyttä taas luoksetulon ja takapalkan kera. Otettiin yksi eteenmenokin (toisesta suunnasta) luoksetulon takapalkkaa apuna käyttäen.


Ennen kuin keräsin ruutumerkit poies lähetin Sarpsan vielä ruutuun. Pysäytin koiran liian aikaisin, se oli etummaisten merkkien välissä. Annoin uuden käskyn ja se aiheutti hämmennystä koirassa. Meni se ruudun takaosaan, mutta vähän epävarman oloisesti. Siirsin sitten merkit viereiselle hiekkatielle, jotta näin merkit ja koiran paremmin. Nyt se hakeutui oikeaan kohtaan, tosin hieman hitaahkosti laukaten. Ens kerran ohjelmaan voitaisiin siis lisätä leluruudut.


Otettiin vielä harjoitus-pk-estettä. Sa menee vauhdilla ylös ja siististi alas. Hyvä homma. Lopuun vielä kiertoja uudella "Takaa"-käskyllä. Kierrätin koiraa neljää puuta ympäri ja kahden välissä kahdeksikkoa. Kotimatkalla naksuttelin vielä 2on2offeja portailla. Tällä kertaa Sa tarjosi heti oikeaa asentoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti