perjantai 26. kesäkuuta 2009

Tokoa Perkkaalla


Treenattiin Terhin & koirien kanssa lämpöisessä säässä. Ekana luoksetulon maahanpysäytyksiä ja toki läpijuoksujakin takapalkan kanssa. Kaikki lähdöt makuuasennosta. Nyt Sa lähti ekalla käskyllä ja vauhti oli kova. Käskystä maahanmenoon meni pari metriä, pysähdysmatka on siis lyhentynyt :) Tarkoituksena oli ottaa vielä eteenmeno takapalkkana toimineelle namialustalle, mutta tässä vaiheessa Terhi koirineen tuli paikalle, joten lähetin koiraa sitten muutamaan otteeseen Terhin luo. Sitten vielä namialustalle. Lähti vauhdilla ja vauhdilla meni ohikin. Koiruus joutui palaamaan hieman takaisin alustalle.


Ruutu rakennettiin niin ettei Sa nähnyt sen tekoa. Kokeilin lähettää Sarpsaa kylmiltään ruutuun, mutta Sa tarjosi vain ruudun viereen menoa kivikasan ja ruudun väliin. Kivikasa taisi sotkea liikaa? Annoin Sarpsalle aikaa tajuta itse väärä paikkaa, mutta koiruus seisoi vain paikoillaan koko hiljaisen odottelun ajan. Tehtiin sitten pari leluruutua, jonka jälkeen venytin ruudun pitkänmalliseksi. Lähetin koiraa ruutuun ensin läheltä ja sitten vähitellen pidennettiin matkaa. Nyt koiruus löysi ruudun takaosan hyvin.


Otin Saran perusasentoon Terhin käskyttäessä vieressä Senecaa maahan ja takaisin perusasentoon. Ekalla ja tokalla käskyllä Sarakin meni maahan, niistä torut. Kolmannella sitten Sa pysyi istualtaan. Siitä kovat kehut. Avon kaukoja tehtiin parinkymmenen metrin etäisyydeltä harvalla välillä käskyttäen. Seneca aiheutti vauhdikkaita häiriöitä, mutta Sa keskittyi häiriöstä huolimatta täysillä omaan tekemiseensä. Palkkasin ekasta istumaannoususta ja sen jälkeen muutaman vaihdon jälkeen makuulle. Maasta seisomaan nousemisia otettiin vajaan kymmenen metrin etäisyydeltä ja muita vaihtoja läheltä ohjaten. Näissä palkkasin kaikista. Kaikki vaihdot oli osaamiseen nähden hyviä.


Puu-, metalli- ja tunnarikapuloilla otettiin luovutusasentotreeniä. Sa hakeutui lähes kaikilla kerroilla hyvään perusasentoon. Niillä kerroilla, joilla perusasento ei löytynyt heti Sa joko korjasi itse hetken odottelun jälkeen (namipalkka) tai vaihtoehtoisesti annoin apuja (pelkät kehut korjauksesta). Piilottelin tunnarikapulaa kentän laidalla ruohikkoon. Hienosti kapula löytyi. Tehtiin kentällä myös yksi tunnari kivillä. Sekin sujui hyvin.


Laitoin Saran puuhun kiinni ja hetsasin sen leikkimällä muiden koirien kanssa ja pitämällä hauskaa pallon kanssa kaksistaan. Vein pallon sitten ruudun taakse ja vapautuin Sarpsan. Koira lähti kuin tykin suusta. Tehtiin vielä ruutuun lähetyksiä, joissa heitin pallon samaan aikaan kun koira lähti liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti