torstai 4. kesäkuuta 2009

Agia jälleen


 


Parin viikon juoksutauon jälkeen päästiin taas agitreeneihin. Mulla oli mielessä kauhukuva kiljuvasta ja säheltävästä koirasta, mutta Sarpsahan olikin kuulolla ihan hyvin. Omaa vuoroa odottaessa se tarjosi maahanmenoja ihan itse namin toivossa, eikä kiinnittänyt huomiota enää niin paljoa muiden koirien tekemisiin. Ääntelyongelmakin oli lähinnä läsnä vain hallia kohti kävellessämme. Jos Sa silloin ei käskyllä hiljentynyt, niin matka pysähtyi kunnes koira oli hiljainen (ja hihna löysällä). Ongelmia meillä enemmänkin oli ohjaajan ohjaamisissa…


 


Ekana tehtiin kahden hypyn ja putken sarjaa. Putki oli aluksi suora ja sitten hieman mutkalla. Toinen hyppy ja putki oli ensimmäiseen hyppyyn nähden 90-asteen kulmassa. Ohjaaminen tapahtui tällä kertaa vain koiran oikealta puolelta (lyhempi ohjausmatka). Eka yritys oli hyvä, toisella yrittämällä Sa meni toisen esteen ohi, jolloin kutsuin sen putken suulta takaisin (korvat toimi!). Ohjeeksi sain kuitenkin antaa jatkossa koiran jatkaa matkaa: ohjaaja tekee virheitä, koira ei. Kolmas yrittämä oli jälleen ok. Ohjauskäsi voisi olla vakaampi.


 


Sitten tehtiin keppejä verkon kanssa. Sa veti keppejä itsenäisesti molempiin suuntiin… Tällä kertaa vaihdoin palkkauksen namialustasta leluihin. Narulelun ollessa palkkana Sa etsi nameja keppien päästä. Lelun se huomasi vasta, kun osoitin lelun koiralle. Narupallo sitä vastoin ei jäänyt koiralta huomaamatta :)


 


Puomin ylös- ja alasmenot laitettiin jälleen pienen pöydän päälle ja puomia suoritettiin siten. Tällä kertaa namit jätettiin puomin askelmilta pois, ainoastaan loppupalkka jätettiin. Tätä tehtiin varmuuden vuoksi hihnassa. Saralla oli aivan hirmuinen hinku puomille, se veti sinne ja lähti sitten vauhdilla kipittämään puomia pitkin. Nyyti palkkasi koiran naksulla ja nameilla 2on2off-asentoon.


 


Seuraavana tehtiin yhtä hyppyä. Ensin kutsuhyppynä ja sitten koiran rinnalla juosten. Ekassa hypyssä Sa pudotti riman. Lähtökohta oli liian lähellä. Rengas oli aika provosoivasti sijoitettu suoraan hypyn jälkeen ja koska Sa toiseksi viimeisellä kerralla oli jo menossa renkaankin (kääntyi pois, kun sanoin naksusanan; tuli vissiin kiire palkalle). Vikalla kerralla kokeeksi en sitten sanonut hypyn jälkeen mitään ja renkaanhan se sitten meni. Pitihän sitäkin kokeilla ;) Mun pitää muistaa ohjata koiraa enemmän eleillä alusta lähtien ja palkata ohjauskädellä.


 


Vikana tehtiin vielä hypyn, putken ja hypyn sarjaa, jossa esteet oli sijoitettu ympyrän mallisesti. Ensin pelkkä mutkaputki, sitten hyppy ja putki ja lopuksi kaikki kolme.  Ensimmäisellä koko sarjan yrityksellä Sa tuli vikan esteen sivusta. Syynä oli minun turha kiirehtiminen. Tehtiin uudestaan hieman rauhallisemmin ohjaten, jolloin koirakin teki sen mitä oli tarkoituskin tehdä. Tällä kertaa pieleen menneen yrityksen jälkeen koiraa ei palkattu vaan tehtiin heti koko homma uudestaan (vaikka todellakin nyt oli ohjaajasta johtuva virhe). Tässä näkynee kouluttajakohtaisia eroja? Kertaalleen rimakin tippui, silloin palkkapallo lensi väärässä kohdassa. Muistettavaa on oman katseen kohdistaminen tulevaan esteeseen, sillä koiruudet hakevat esteitä ohjaajan katseesta. Pitäisi myös koittaa ohjata selkeästi ja rauhallisesti.


 


Mun pitäisi vähitellen päättää kaikkien esteiden käskyt ja alkaa käyttämään niitä enemmän. Oppisi koirakin jossain vaiheessa esteet nimiltä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti