maanantai 15. kesäkuuta 2009

Agia


Oltiin vikaa kertaa agilityssä ennen muutaman viikon kesätaukoa. Sen kunniaksi ohjelmassa oli pieniä "kisoja", joissa piti olla mahdollisimman nopea. Ekassa pyöritettiin koiria kolmen putken ympyrässä. Toisessa päästiin me ohjaajatkin suorittamaan esteitä eli ohjaajan hypättyä, pujoteltua ja vielä kerran hypättyä kutsuttiin koira mukaan. Koiran piti kiertää siiveke ja siitä sitten juostiin maaliin. Maalin takana oli putki, joka ainakin Sarpsaa veti hyvin ja vauhdlla mentiin loppuun asti ja vielä putkeenkin. Mukavia hömppäkisoja, mutta tuli niissä ihan asiaakin:  • Koira kannattaa jättää tarpeeksi kauas aloituskohdasta, jotta koira ehtii täyteen vauhtiinsa ajanottokohtaan mennessä.

  • Liikaa ei kannata kiirehtiä koiran edelle, sillä oma liike voi pysähtyä estettä lähestyttäessä.

  • Katseellakin voi ohjata koiraa.

  • Se oma kulkusuunta (yläkroppa) vaikuttaa koiraankin.

  • Jatkuva liike!


Saralla oli taas vinkuminen herkässä. Lämmittely jäi lyhyeen ja koirat kuumeni nähdessä toisten tekevän vauhdikkaita suorituksia.


Kotimatkalla naksuttelin Saralle vielä 2on2off-asentoa parilla korokkeella. Kun otin naksun esiin Sa tarjosi peruuttamista, perusasentoja, maahanmenoja ja viimein alkoi hyppimään korokkeella ylös ja alas. Naksautin ja koiruus alkoikin tarjoamaan oikeita asentoja.


---


Tehtiin hetken mielijohteesta myös esineruutua. Talloin ruohikolle n. 2 x 10 metrin kokoisen alueen. Vihreä pallo upposi ruohikkoon hyvin ja koira joutui käyttämään nenäänsä löytääksen pallon sieltä. Ja löytyihän se :) (Tosin ei kyllä tarviis turhan paljoa tehdä lyhyitä ruutuja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti