sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Esineitä


Aamusella aussietreffeille Inkooseen mennessä käytiin Terhi & koirien kanssa tekemässä esineruututreeniä Siikajärvellä. Tallattiin ruuduksi n. 5-10 x 20-30 metrin kokoinen alue. Sarallehan tämä oli eka varsinainen esineruututreeni. Pohjia esineiden etsintään on toki jo aiemmin tehty: Sa on saanut kannella monenmoista tavaraa ja  luovutukset on treenattu kuntoon ym. Saran ruudussa oli neljä esinettä: puolivälissä sukka, takana hanska ja narulelu niiden välimaastossa, lisäksi muutaman metrin päässä etulaidasta oli edellisistä ruuduista jäänyt kangaslompakko. Terhi vei esineet samalla koiraa hetsaten. Saralla olikin hirvittävä hinku ja koira lähti vauhdilla liikkeelle. Se kuljeskeli tallatulla alueella, muttei oikein ymmärtänyt ideaa, joten otin koiran kiinni ja Terhi kävi leikkimässä sukalla. Sen jälkeen Sa ampasi suoraan sukan luokse ja toi sen. Terhi kävi sitten leikkimässä myös hanskalla ja narulelulla, mutta kun päästin Saran taas ruutuun se toikin noiden sijasta lompakon (jonka oli kyllä jo merkannut aiemmin). Sa ei oikein irronnut noille kauemmille esineille, joten narulelu käytiin sitten hakemassa yhdessä ja hanska sai jäädä. Itse en huomannut edes koko lelua, mutta onneksi koiruus bongasi sen. Ihan hyvä treeni ekaksi treeniksi, jatkossa kiinnitettäneen enemmän huomiota koiran irtomiseen (jos se on enää ongelmana, kun koira sisäistää idean paremmin).


Treenin perään ajettiin siis Inkooseen. Kaiken kaikkiaa parikymmentä aussieta oli paikalla. Ja paikan päällä pääsi koirat myös uimaan, huippukivaa Sarpsan mielestä!


---


Tunnaripäivityksenä kirjotettakoon, että tunnaritreenit on eilettäin siirretty kentälle (=lähiparkkis). Ekana tehtiin tunnaria kertaalleen parkkiksen vieressä olevassa metsässä, sen jälkeen siirryttiin parkkikselle. Ekalla kerralla nosti suoraan oman, ei mitään ongelmaa. Toisella maisteli hajustamatonta, mutta toi oman. Tästä sai vaan pelkät kehut palkaksi. Seuraavallakin maisteli hajutonta, joten keskeytin sen kerran siihen ja laitoin koiran hetkeksi huilaamaan. Pienen tauon jälkeen koiruus otti taas oman ilman maisteluja, mutta luovutusasentoon tullessa sylkäsi kapulan suustaan ja tuli sivulle ilman kapulaa. Sarahan omaksui luovutusasennon nopsaan, joten se on nyt yhtenä vaatimuksena. Tästäkään ei siis palkkaa. Tehtiin vielä yksi ja se meni nappiin. Hurjat kehut ja superpalkka siitä. Olisi ehkä pitänyt ekalla kenttäkerralla jättää treeni vaan siihen yhteen, mutta mielenkiintoinen kokeilu se oli noinkin. Pääsinkin heti puuttumaan uuteen ongelmaan eli maisteluun. Toivottavasti maistelut jäi nyt tähän yhteen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti