keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

HSKP:n vapaavuoro


Tekemiset (ei missään järjestyksessä):  • Luoksetuloja sekä suorana (suoraan sivulle ja vauhdista vapauttaen) että pelkällä käsimerkillä seisomaan pysähdyksillä. Pysäytykset oli aika näppäriä :) Maahanmenoihin otettiin tekniikkatreeniä. Kädellä ohjaten menee hyvin maahan, mutta ilman kättä maahanmeno ei ole lähelläkään tipahtamista. Lisää treeniä vaan siis niihin.

  • Askeleita tehtiin molempiin suuntiin ja sekä eteen että taakse. Aluksi Sa piti pientä ääntä, mutta ärähdyksen jälkeen teki hiljaisena töitä. Vasempaan avitin aluksi nameilla, sitten tehtiin ilmankin. Siirtymät oli ihan ok, vielä hiomista kuitenkin kaivataan. Loppuperusasennot oli hyviä. Takapään käyttökin muisteltiin. Seuruutin koiraa neliötä vasempaan ja pyörin paikoillani vastapäivään. Näissä takapää oli vielä hyvin mukana, mutta katosi täysin täyskäännöstä vasemmalle tehdessä. Sarahan on niin nopea tuossa käännöksessä, että se (melkein) istahtaa ja tekee käännöksen sitten mieluusti etutassuja siirtämällä. Näitä tehtiinkin sitten namilla imuttamalla.

  • Kaukoja: maasta istumaan n. 20 metrin etäisyydeltä käskyttäen, maa-seiso-vaihtoa parin metrin päästä ja istu-seiso-, seiso-istu- ja seiso-maa-vaihtoja ihan läheltä. Maa-istu-vaihdoissa ei ollut mitään ongelmaa, palkkasin heti ekoista. Maa-seiso-vaihdossa tarjosi taas ekana vaihtoa askeleiden kanssa, mutta kun en hyväksynyt, niin koiruus liimasi takatassunsa maahan. Kaikkiin paljon lisää toistoja.

  • Ruutua tehtiin kujana ja tuplana. Ekana pitkältä matkalta kujaa, jonka päässä oli lelu odottamassa. Mutta mitä tekeekään Sarpsa? Juokseen ekaan ruutuun ja seisahtaa oikeaan kohtaan. Lähti lelun luokse vasta, kun annoin luvan. Käyhän se taas näinkin, mutta taidetaan jättää kujat nyt pois ohjelmistosta, koira kun harvemmin jää enää liian eteen. Sen jälkeen siirsin osan merkeistä noin kymmenen metrin päähän toiseksi ruuduksi ja lähetin koiraa ruudusta ruutuun. Toisessa löysi hyvin oikean kohdan, mutta toisessa jäi oikeaan laitaan. Ongelmallisempi ruutu oli vähän vino muodoltaakin, joten jatkossa voisi tehdä ruuduista suorempia... Otettiin vielä erikseen loppukaviota. Oikeaan päin käännyttäessä ohjasin ekan namilla. Sitten tehtiin ilman ohjausta ja koira tuli kuin tulikin oikeasta kohtaa! Vasempaan päin oli seuraamiseen tulot oli hyviä, mutta niiden kanssa ei olekaan ollut mitään ongelmaa. Palkkasin heti, kun Sa ilmaantui vasemmalle puolelleni ja jonkin kerran seuruutin koiraa pari metriä.

  • Lainattiin isoa metallikapulaa ja tehtiin sillä pari noutoa. Hyvin koiruus noutaa, mutta perusasentoon tullessa se pitää kapulaa huonosti ja vähän pureskeleekin. Ote on kuitenkin hyvä, kun kapulasta taistellaan.

  • Lopuksi piilottelin omaa tunnaria kentän laidalla ruohikkoon. Tällä kertaa keskityttiin treenaamaan oikeaa luovutusasentoa. Ekana koira sylkäsi kapulan suustaan ja tuli sivulle ilman sitä. Seuraavaksi piti kapulaa loppuun asti, mutta pureskeli. Otettiin sitten pelkästään kapulan kanssa perusasentoon tuloa ilman tunnarin etsintävaihetta, jolloin alkoi jo sujua ilman pureskelemistakin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti