maanantai 22. maaliskuuta 2010

Agit
Hyvin yksinkertaiselta näyttävä rata.......mutta ihan niin yksinkertaista siitä suoriutuminen ei ollutkaan, sillä ensin koirat palkattiin jokaisen esteen jälkeen, sitten joka toisen ja lopulta mentiin koko rata. Sara oli aika virkeällä tuulella, mutta siltikin tämä harjoitus sujui kuitenkin ilman suurempia ongelmia. Ekalla kierroksella ongelmallisimmat kohdat oli putki ja sitä seuranneet hypyt sekä 7. hyppy ja sen jälkeinen pituus. Sara kun rynnisti putkesta suoraan hypyille ja viimeisen hypyn kautta suoraan pituudelle. Putkella mun piti todellakin ottaa koira haltuun, jotta sain sen palkattua oikeassa kohtaa. Ennen pituutta taas sain käyttää ääntä pysäyttääkseni koiran. Toisella kierroksella tarkoitus oli palkata koira siis joka toisen esteen jälkeen. Siinä ongelmallisin oli eka suora, jossa Sa juoksi ensin putkeen asti. Tämäntyyppistä treeniä pitää muistaa tehdä aina silloin tällöin, rata kun ei aina mene niin kuin koiran mielestä olisi loogisinta.


Yksitellen:  • Verkottomat kepit sujui hyvin. Keppeihin yhdistettiin mutkaputki, josta mentiin jälleen kepeille. Näissä mun tulee kiinnittää huomiota kepeille tulo kulmiin, joissa koiraa joutuu vielä auttamaan. Muuten saisi etäisyyttä jo ottaa enempi.

  • A:kin parantui taas edelliskerrasta. Nyt pystyin juoksemaan jo reilusti A:sta ohi koiran pysähtyessä alasmenokontaktille itsenäisesti.

  • Puomia tehtiin längellisenä (ne löytyi!).

  • Eka keinuyrityksestä tuli lentokeinu. Aiemmin olen ekan kerran ottanut aina koira hihnassa, ettei tätä pääsisi tapahtumaan, mutta nyt tehtiin sitten eka kertakin ilman hihnaa. No koiraa ei näyttänyt haittaavan. Keinullakin alasmenokontaktin 2on2off-asento on jo aika varmaa.

  • Rengastakin tehtiin yksittäisenä.

  • A-hyppy-mutkaputki-puomi -sarja onnistui ihan näppärästi. Otin putkeenmenot molempiin päihin, onnistui. Pitää vaan muistaa käyttää ääntä koiran ollessa putkessa, jotta putken jälkeisestä käännöksestä saisi vielä tiukemman.


---


Seuraavaksi on tulossa vähän taukoilua agista. Ens viikolla ohjelmassa on teoriaa, sitä seuraavalla on taukoviikko. Sen jälkeen siirrytään kesäaikaan ja siten myös kahteen treenikertaan viikossa (sikäli mikäli lumet sulaa).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti