perjantai 19. maaliskuuta 2010

HSKP:n vapaavuoro  • Aluksi tehtiin hyppynoutoa ja tasamaanoutoa puukapulalla. Kaikki sujui hyvin. Hypyt otin perusasentoon ja tavallisissa noudoissa vapautin vauhdista. Lisäksi tehtiin luovutusasentoon hakeutumista.

  • Perusasennossa katsekontaktia otettiin toisen koirakon tehdessä ruutua. Alkuun jouduin huomauttamaan kontaktin katkeamisesta, sen jälkeen Sa piti kontaktin hyvin.

  • Liikkeestä istumista tehtiin leikin varjolla, peruutellen ja seuraten. Kaikissa Sa oli hyvin mukana.

  • Kierroksia oli hitusen liikaa ja se näkyi alkuun kaukoissa. Koiruus otti askeleen tai kaksikin seisomaannousuissa ja m-i- ja s-m-vaihdoissakin se liikkui eteenpäin. Vastapainoksi Sa peruutti s-i-vaihdossa :p Kun kierroksia saatiin alaspäin kaukot (ei s-i) onnistui hyvin n. 10 metristä. Otettiin välillä vaihtoja myös pidemmillä käskytysväleillä ja vain kertaalleen Sa ennakoi s-m-vaihdon. Kertaalleen onnistuin antamaan istumisen käsimerkin yhdessä seisomista tarkoittavan käskysanan kanssa. Sarps ratkaisi tilanteen nousemalla maasta seisomaan istumisen kautta. Nokkelaa! S-i-vaihto on noin niinkuin muuten siinä vaiheessa, että käskysanalla vaihto onnistuu yleensä parista metristä. Käsimerkin kanssa myös, mutta hitaammin. Selkeästi käsimerkistä Sa on vielä epävarma. Noususuhdanteessa siis ollaan. Kaukothan on kuuluneet treeniohjelmaan parisen vuotta ja viime kesästä asti ollaan niitä tehty nykyisellä tekniikalla. Viikossa ei kuitenkaan vielä valmista saada, mutta ainakin joskus :)

  • Ruutu tehtiin ensin kokonaisena liikkeenä. Muuten aivan pro, mutta ruutuun koira seisahtui vähän laitaan. Oli se kuintekin ihan hyvin ruudun sisällä. Sitten pari lähetystä tyhjään ruutuun ja alustalle, niissäkin Sa suunnisti jostain syystä samaiseen laitapaikkaan (tai alustalle laitapaikan kautta). Lopuksi vielä lelu odottamaan ruudun taakse ja nyt Sa juoksi aivan suoraa linjaa.

  • Lisäksi päivemmällä tehtiin pariin otteeseen tunnaria pallopalkalla. Koira ilostui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti