sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Voittajan elkein
Tai no, ei nyt ihan ;) Eilen ja tänään aamulla käytiin Tuomelan koululla tokoilemassa. Lähinnä otettiin siis voittajan liikkeitä.


Seuraaminen. Lauantain teemana oli juoksuseuraaminen. Otettiin juoksuun lähtöjä, pysähdyksiä ja kaikenlaisia käännöksiä. Lähdot otettiin sekä paikoiltaan että normaalista ja hitaasta vauhdista. Kontakti pysyi niin lähdöissä kuin kaikessa muussakin. Mutta tosin esteitä päin seuratessa kontakti putoaa juoksussa, normaalissa ja hitaassa se pysyy. Suununtaina keskityttiin hitaaseen vauhtiin ja askelsiirtymiin. Nekin oli ihan kivoja, tällä kertaa jopa äänettömiä! Askeleissa taaksepäin koira vinoutuu helposti. Niitä siis paljon tehtäväksi seinän vieressä. Muihinkin siirtymiin kaivataan lisää varmuutta. Koululla on pari isoa ikkunaa, joista voi hyvin seurata mitä koira tekee. Seuruu kaiken kaikkiaan, etenkin juoksuseuruu, näyttää paljon paremmalta kuin kuvittelin!


Liikkeestä istu. Ihan ok. Ennen koetta ei tehdä juurikaan muita jääviä. Istuminen on se heikoin noista, joten pelataan varmemman päälle.


Luoksetulot. Lauantaina otettiin pelkkiä vauhtiluoksetuloja ja -kiertoja. Sunnuntaina lisättiin pysäytyksetkin. Kokeeseen saa riittää, että vauhti on luja ja pysähtymisasento oikea, terävyyttä pysähtymisiin ei ehditä treenaamaan tarpeeksi.


Ruutu. Lauantaina tehtiin vain pari lähetystä. Ensin ruudussa odotti kosketusalusta, sitten lelu. Ekalla lähetyksellä Sa lähti sivuun, josta kutsuin sen pois. Toisella juoksi alustalle ja kolmannella ruudussa odottikin lelu. Ruutuvarmuutta voisi toki tuoda lisää se, että lähetysmatka olisi alkuun inhimillisempi: alustalle lähetin koiraa n. 35-40 m ja lelun ollessa ruudussa matkaa oli n. 50 m. Sunnuntaina otin matkaa maltillisemmin vain n. 25 m. Otettiin parista suunnasta lähetyksiä ensin alustalle, sitten käskytyksin pysäytettynä. Pari kertaa käskin myös maahan. Kaikki onnistui hyvin. Otettiin lisäksi ruudussa pysymistä. Kertaalleen koiruus meinasi lähtä ennen aikojaan eli tätäkin pitää treenata enempi. Ruutua ei olla muuten treenattu kehänauhojen kanssa juuri koskaan...


Tunnari. Tällä kertaa kapulat oli molemmilla kerroilla ympyrässä pylvään ympärillä. Palkkasin lelulla. Edelleen koira voisi tehdä mun makuun reippaammmin kapuloille menot ja tulot. Muttas en tiedä menettääkö sillä sitten rauhallisen haistelun ja pureskelemattomuuden... Otettiin myös pitoja erikseen. Ne alkaa sujua yhtä hyvin kuin olohuoneessakin.


Kaukot. Tehtiin kaikkia muita vaihtoja paitsi s-i n. 10 metristä. Kaikki sujui, tosin s-m-vaihtoon kaivataan lisää varmuutta. Otettiin myös pitkillä käskytysväleillä. S-i-vaihtoja tehtiin metristä parista, ne ei olleet parhaimmillaan (se käsimerkki näkyy häiritsevän!). Kaukoista ei saada valmista ennen koetta. Hienoa, se liike mistä voi saada (tai menettää) eniten pisteitä on kaikista eniten kesken :S


Ohjattu nouto. Ohjattua noutoakin otettiin vaikkei se voittajaan kuulukaan. Lauantaina noudatin oikeanpuolimmaista kapulaa ja sunnuntaina vasenta. Etäisyydet oli suunnilleen kisamatkat. Lauantaina keskimmäinen kapula tuntui pikkasen häiritsevän koiraa, vilkuili sitä mennessään, mutta kuitenkin toi oikean. Sunnuntaina sitten koiruus olisi hakenut keskimmäistä. Kielsin siitä ja helpotettiin ottamalla noutoa lähempää. Sitten alkoi taas sujumaan. Myös kapulan pitoja otettiin.


---


Muutama kotivideo:  • Kaukovaihtoja. Pikkuvirhe on sattunut opetusvaiheessa: oikea takatassu pysyy paikoillaan, mutta vasen liikkuu (alkeet opetin koiran oikealla sivulla ohjaten) :p Video

  • Mitä tapahtuukaan, kun naksu otetaan esille ;D Sarps tarjoaa lemppareitaan eli peruuttaamista ja siihen liitettynä s-i-vaihtoa, aika eläväistä kuolemaa, kierimistä, kurrea... ja kaikkia toki äänekkäästi kommentoiden (kun naksua ei kuulu mistään!) Video

  • Uusin temppu on kieriminen. Se on puhtaasti naksutellen poimittu. Video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti