maanantai 1. maaliskuuta 2010

Rataa


Olen vähän kipeenä enkä tokikaan malttanut ottaa rauhallisesti. Ekan kierroksen jälkeen olin jo hiestä märkänä ja nyt heikottaa... Mutta kun se on vaan niin kiva laji ;)


Eka rata:                                                           Toka rata:


   


Molemmat radat sujuivat ihan kivasti. Koira meni putkiin juuri oikeista päistä, vaikka ekalla radalla se tiukkaa tekikin. Se ei myöskään innostunut putkesta, joka oli suorassa linjassa ekan radan kolmannen esteeltä tahi A:sta, joka oli kutsuvasti toisella radalla. Puomi oli taas längetön (ei edelleenkään löydy). Kun kiihdytyssuoraa ei ollut niin koiruus otti kontaktit molemmissa päissä hyvin. Pöytäkin sujui varsin hyvin. Koira pysyy pöydällä pelkällä "Pöytä"-käskyllä ja koiran ollessa siellä pystyn ottamaan hyvin etäisyyttäkin. Ekalla radalla ohjasin koiraa radan sisäpuolelta kohti pöytää olevalla hyppysuoralla. Kokeilin myös ohjata suorassa linjassa kohti pyötää. Molemmissa koiruus pyöri jaloissa ja putkeen meno oli lähellä. Kun ohjasin radan ulkopuolelta suora sujui paljon paremmin. Lähdössä mun pitää malttaa ottaa rauhallisesti, ei pidä liikkua ennen kuin koira hyppää ekan esteen. Sarps paiskoo rimoja, jos kiirehdin liikaa. Rauhallisella ohjauksella rimatkin pysyy ylhäällä. Sama homma pöydältä lähtiessä.


Yksitellen tehtiin:  • A:ta. Alastulon kontakti on vielä epävarma. Sa jää helposti himmailemaan, kun ei tiedä mihin pitäisi pysähtyä. Mun ei kärsi vielä kääntää rintamasuuntaa eteenpäin, sillä silloin koiralle tulee kiire eikä se jää 2on2offiin.

  • Verkotettuja keppejä, joiden molemmissa päissä oli hypyt. Otin pitkästä aikaa hypyt takaakierroilla ja ruostettahan siinä oli. Täydet kepit tehtiin myös ilman verkkoja, sujui.

  • Keinua. Nyt otin ilman hihnaa ja kertaalleen myös ilman pehmusteita. Ääni & liike ei haittaa.


---


Sas on alkanut ymmärtää, että eteentulossa kuuluu olla suorassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti