maanantai 8. maaliskuuta 2010

Nupit kaakossa
Agilitytreenit sujui taas varsin vauhdikkaasti, Sara oli aika liekeissä. Tehtiin itsenäisesti yksittäisiä esteitä ja muutaman esteen sarjoja. Lopuksi sitten vielä rataakin.


Lyhkäset:  • Kontaktiesteitä. Keinu sujuu jo hyvin! Puomilla namitin ylösmenokontaktia tai aloitettiin 2on2offissa ylösmenolla. A:lla on vielä epävarmuutta. Nyt se näkyi siinä, että Sa jäi A:n harjalle tähyilemään. Naksuttelin nyt alasmenon 2on2offia, josko se toisi varmuutta.

  • Hypyillä takaakiertoa ja whisky-leikkausta.


Sarjat:  • Kepit (verkotetut) – hyppy – hyppy – mutkaputki-suora. Ohjasin molemmilta puolin, lopussa aina ohjaajan puoleiseen päähän putkea. Otin myös takaaleikkauksia keppien jälkeen sekä hyppyjä takaakierrolla. Tehtiin sarjaa myös toiseen suuntaan. Keppejä otettiin myös ilman verkkoja ja verkottomille kepeille menoa hypyn kautta. Sujuu!

  • A – rengas – hyppy – hyppy-suora. Ja toisin päin. Renkaalla koiruus tuli pari kertaa välistä, joten sitä otettiin naksun kanssa yksittäisenä. Loppusuoraa mennään vauhdilla.


Päivän rata:Uutena ohjausliikkeenä oli whisky-leikkaus 7. hypyllä. Ensimmäinen ongelma tuli yllättäen ekaan putkeen mennessä. Oletin koiran juoksevan suorilla väärään päähän, joten käänsin valssilla vähän liikaa ja Sa meni putkeen 4. hypyn kautta. Jonkin kerran myös 2. hypyn rima putosi. Ohjasin sitten uskaliaasti putkeen asti koiran vasemmalta puolen ja se onnistui. Sen jälkeen sain putkeen menon onnistumaan myös valssaten. Seuraava ongelmallisempi kohta 7. hypyllä, jossa Sa teki turhan pyörähdyksen hypyn jälkeen ja saattoi pudottaa rimankin. Yhdellä esteellä whisky-ohjaus sujui kyllä. Jätin lelun otolliseen paikkaan ja otettiin ensin pelkkää yhtä hyppyä, sitten lisättiin siihen putki ja sitä edeltävä hyppy, lopulta koko rata siihen asti. Se toimi. Esteen nro 11 ja sitä seuranneen putken välillä Sa teki aika laajan kaarroksen. Se korjaantunee treenillä, kunhan itse opin ohjaamaan paremmin ja koira oppii lukemaan ohjausta paremmin.


Parin viimeisen treenikerran perusteella voisi sanoa, että putki ei enää tee koirasta korvatonta vaan koira kuuntelee mitä sille sanotaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti