keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ageja


Tiistaisissa RINNAN ageissa oli tutut kuviot. Yksittäin tehtiin pussia ja harjoitusrengasta. Ei ongelmia. Ensin puomista pelkkää alastuloa (isolla pöydällä). Otin 2on2off-asentoon irtoamista ja ohijuoksua. Sujui ihan kivasti. Puomia tehtiin myös oikeassa koossa. Muuten sujuu, mutta ylösmenon penne meinaa loikata. Se onkin tarkoitus opettaa kehikon avulla erikseen. Jatkossa siis ennen kuin ylösmeno on kunnossa ei tehdä sitä ja vahvisteta väärää tapaa. Keppejä tehtiin verkotettuina. Rinna pujotteli paremmalla tekniikalla kuin ennen, ehkä fyssarilla käynti vaikutti tähänkin. Kepeille haku on pennelle helpompaa umpi- ja avokulmista. Vaikeampaa on tulla vaan suoraan kepeille... Ohjauskuvioina tehtiin eteenmenoa. Se sujui hyvin. Takaaleikkauksia tehtiin myös. Niissä on edelleen suurimpana ongelmana se ettei penne hae vielä hyppyesteille.


---


Keskiviikkona oli hellepäivä. Illemmalla ennen tokon koulutusvuoroa käytiin Purinalla. SARALLE hyppytekniikkana perussarja viidellä valeokserilla. Ensin olin lähetyksessä koiran takana. Ekalla yrityksellä Sas hyppäsi kaksi viimeistä hyppyä kerrallaan. Toisella toistolla se korjasi erheensä. Sitten lähetin itse ollen hyppysarjan oikealla puolen. Jälleen ekalla kerralla koira hyppäsi yhdellä loikalla viimeiset hypyt. Toistolla se taas askelsi oikein. Sitten vielä minun ollessa sarjan vasemmalla puolen. Nyt koira suoritti sarjan kerrasta oikein. Mun silmään hyppytekniikka näytti hyvältä, mutta ilmeisesti muutoksiin (häiriöihin) koira reagoi helposti niputtamalla viimeiset hypyt yhteen. Saran kanssa työstettiin myös A-estettä. Laitoin speed pumbin sen eteen (viiden askeleen päähän). Tämäkään ei automaattisesti ratko ongelmaa. Vaikka huonojakin ylösmenoja oli, niin pääasissa koira hieman korjasi ylösmenoaan ja jokunen ihan loistomenokin oli joukossa. Jatketaan näin ja katsotaan miten Sara lähtee asiaa ratkomaan. Nythän oli vasta eka kerta, kun speed pumb oli rytmittämässä juoksua. Alasmenonkaan uudestaan opettaminen ei tule olemaan helppoa. En oo edes tajunnut, kuinka vahva Saran 2on2off-paikka on (takaosa korkealla A:lla ja etutassut juuri ja juuri ei koske esteeseen). Ei koira meinannut edes namien avulla liikkua alaspäin sieltä! Sain kuitenkin koiraa houkuteltua nameilla uuteen kohtaan (takatassut juuri ja juuri kontaktipinnalla). Tää tarvii vaan hyvin paljon vahvistamista.


RINNAKIN teki hyppytekniikkatreeniä. Sille set poit valeokserilla. Hyvin meni. Lisäksi Rinnan kanssa tehtiin yhdellä hyppyesteellä takaaleikkausta, takaakiertoa ja heti hypyn jälkeistä kääntymistä. Takaaleikkauksissa laitoin ensin pallon vetämään koiraa oikeaan suuntaan, sitten heitin palloa. Pääasiassa sujui ihan hyvin. Takaakierroissa vastapäivaan kiertäminen oli vahvempana kuin myötäpäivään kiertäminen. Vastapäivään pystyin lähettämään koiraa useamman metrin päästä, myötäpäivään sitä piti saatella esteelle (tai muuten se joko pyörähti jo ennen estettä tai sitten meni hypyn kautta ja kiersi vasemman puoleisen siivekkeen eli meni vastapäivään). Kääntyminen hypyn jälkeen oli hyvä molempiin suuntiin. Tuntui jopa, että Rinna haki hyppyä :)


Tokotunnin jälkeen SARAN kanssa tehtiin eteenmenoa. Eka niin ettei koira nähnyt lelun vientiä ja tokassa näki. Saralla on idea jo selvillä. Se lähtee hyvin juoksemaan eteenpäin ja juoksee suht suoraankin. Se vaan tarkistaa matkan varrelle sattuvat roskat... Tehtiin myös eteenmenon maahanmenoa. Mervi vei koiraa poispäin ja käskytin maahan. Hyvin menee. Ruutua tehtiin matalilla erivärisillä merkeillä nurmikolla. Merkki oli sininen, ruudun etumerkit vihreitä ja takamerkit punaisia. Ruudun vasemmalla puolen oli kaponen puu. Merkille Sa haki hyvin. Ruutua se ei tajunnut. Se haki joko puun ja merkin väliin tai tarjosi punaista takamerkkiä merkkinä. Helpotin laittamalla lelun ruutuun. Siirrettiin merkit hiekkapohjalle ja koirakin hahmotti muodot. Kaukojakin tehtiin. Ihan ok, yhdessä s-i-vaihdossa tuli eteenpäin. Paljon tekniikkatreeniä niihin ennen koetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti