torstai 9. kesäkuuta 2011

Saran tokoa & agia


Keskiviikkona tokukurssivedon jälkeen SARA pääsi tokoilemaan. Tehtiin merkiltä ruutuun menoa, ruudussa odotti lelu. Lisäksi tehtiin oikean paikanhakua ruudun edestä ja sivulta. Näissä Sa lähtee helposti kohti merkkiä, se muistelee varmaan ruutu-merkki-ruutu-juoksutusta. Näissä tilanteissa heti pysäytyskäsky ja uudella käskyllä koira painelikin ruutuun. Ylipäätään mun pitää muistaa käyttää "Seis"-käskyä heti näissä sekä ohjatussa myös (ja palkata välillä siitäkin). Tehtiin myös jääviä sekaisin sekä asennoissa pysymistä ja seuraamaanlähtöä. Kaikki kunnossa, mulla on vaan siltikin epävarma olo näissä. Kaukoista tehtiin m-i- ja m-s-vaihtoja kaukaa. Kaikki toimi. Perusasennosta maahanmenojakin tehtiin. Näitä pitäisi tehdä säännöllisesti, muuten koira alkaa mennä vinoon. Lyhkäsiä siirtymiäkin otettiin.


Olohuonotreeneissä Sas on tehnyt kaukojumppaa ja askelsiirtymiä. Tunnarikapulan kanssa on tehty luovustusasentoon tuloa. Kertaalleen on myös tehty 30-kapulainen tunnari terassilla. Se alkaisi olla sitten siitä. Lauantaina Sara starttaa EVL:ssä heti lounastauon jälkeen. Tarkoittanee siis sitä, että mikäli sääennusteisiin on uskomista, niin kisataan keskipäivän paahteessa.


---


Torstain Saran agitreeneissä oli reilut hellelukemat. Kastelin koiran ennen treenejä ja hyvin se jaksoi. Tällä kertaa oli vuorossa ratatreeni:



Alkuun kokeilin "lasso-ohjausta" (en tiedä kuvion oikeaa nimeä). Koiran sai sillä menemään esteet oikeassa järjestyksessä, mutta parempi tapa ohjata oli tehdä vekki ennen kakkosta ja ottaa samalla koira kunnolla haltuun ja hallitusti ohjata se A:lle asti. Sarahan paineli tässä monet kerran A:n sijasta putkeen, mutta se hallinta oli ratkaisu tähänkin. Pituudelta Sara juoksi myöskin monet kerrat putkeen suorilta. Tähän auttoi koiran huomion herättäminen sanomalla sen nimi ennen pituutta. Sen jälkeen koira ohjautui hyvin hypyn kautta putkeen. Putken jälkeen Sas tuli ekalla kertaa kasiesteen ohi, kun sillä oli vauhtia niin paljon putkesta tullessa. Tähän auttoi yksinkertaisesti koiran ohjaaminen... Kepit Sarppa otti hyvin ja pujotteli loppuun asti minun jäädessä hieman taakse. Esteissä 13.-14. oli hiomista. Sain koiran vielä kääntymään siististi 13. hypyllä, mutta 14. hypyltä putkeen ei mennyt aivan putkeen. Sara pitäisi joko kääntää jo ennen hyppyä tai sen pitäisi kääntyä hypyn päällä siten, että hypättyään sen kuono osottaisi kohti putkea. Tätä kuviota pitää treenata. Loppurata oli ihan ok. Treeneistä jäi päälimmäisenä mieleen se, että mun pitäisi ohjata Saraa jämäkämmin. Silloin se menisi juuri sinne minne haluaisinkin. Nyt vaan ohjaus jää puolitiehen ja koira tekee omia ratkaisujaan. Etenkin vaikeissa kohdissa saatan luovuttaa jo ennen yrittämistä. Lisäksi virheen jälkeen ohjaus kärsii. Näihin pitää tietoisesti kiinnittää huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti