sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kohti äsämmiä...


Tokoiltiin aussieseurassa Leppävaaran uimahallin viereisilla nurmikoilla. Oli lämmintä ja paikan päälle mentiin kävellen (6 km per suunta). Tainneet koirat tottua jo lämpöön, sillä treenatessa se ei tuntunut vaikuttavan. RINNA ensin. Otin sen ryhmäpaikallaanoloihin. Ensin istuminen, sitten makuu. Molemmat pariminuuttisina. Makuussa olin piilossa puolisen minuuttia. Kävin molemmissa muutaman kerran palkkaamassa, lisäksi makuussa oli etutassujen välissä nami (jonka possu söi pari kertaa ilman lupaa!). Penne pysyi hyvin asennoissaan. Seuraamista tehtiin lelu olalla. Otin kaikkia eri vauhteja ja hyvin sujui. Jäävistä tehtiin vain maahanmenoa. Ensin annoin avut käskun kanssa, sitten ilman apuja. Hyvin tippui maahan ilman apujakin :) Jatketaan kuitenkin vielä paljolti apujen kanssa, ettei maahanmenon napakkuus kärsi. Ruutua tehtiin kisamatkalta ja lähempää. Välillä ruudussa odotti lelu, välillä tyhjään ruutuun lähetyksiä. Alkaa hahmottumaan.


Rinna tauolle ja SARAN vuoro. Tehtiin heti alkuun kokeenomaisesti ketjuttaen tunnari ja kaukot. Tunnarissa koira ei tainnut yhtään katsoa liikkurin toimia, sillä se lähti käskyllä kauas ja juoksenteli sinne tänne, kävi tarkistamassa ruudun ja luoksetulomerkit. Aikansa juostuaan, se löysi kapulat. Etsi nätisti ja toi oman. Hyvin oli siis työ mielessä juoksennellessa eikä koiralle tullut kiire, vaikkei kapulaa löytynytkään heti. Hyvä suoritus, vaikkakaan ei ideaali. Kaukoissa taisi olla 8 vaihtoa. Koira tuli eteenpäin s-i-vaihdossa, lisäksi tarvittiin kaksi käskyä molempiin m-s-vaihtoihin. Palkkansa koira sai silti. Otin erikseen vielä pitkältä matkalta m-s- ja m-i-vaihtoja. Toimi. Saran kanssa tehtiin myöskin ruutua. Merkillelähetyksiä tein erikseen pallopalkalla. Pallo lensi heti, kun koira oli hakeutunut asemiinsa merkille. Ruutuun menoja tehtiin merkiltä. Omista oransseista kartioista muodostettuun ruutuun oli helppoa juosta. Vierailla keltaisilla sankoilla olikin vaikeampaa, sillä luoksetulon tötsät oli niin lähellä häiriönä. Näyttöruudun jälkeen sujui sekin. Saralle on hyvin vähän otettu oikeanpaikanhakutreeniä. Se kun on juossut ruudun sisälle aiemmin suuremmitta ongelmitta. Nyt ongelmia on kuitenkin ilmaantunut, joten ei yhtään haittaa opettaa sitä paikkaa kunnolla. Tehtiin tarjonnan kautta ja kosketusalustalla. Läheltä tehdessä Sa hakee hyvin paikkaa, kauempaa (lähetyspaikoilta) se lähtee herkästi juoksemaan merkille. Näihin pysäytys ja uudella käskyllä haki ruutuun. Sa hakee paremmin ruutuun käsky + käsimerkki -yhdistelmällä kuin pelkällä käskyllä.


RINNAN toisella vuorolla tehtiin eteentuloa. Ensialkuun pennella oli perusasennot liikaa mielessä ja eteentulotkin oli vinoja. Siinä treenatessa ne sitten parani. Käytin palkkana joko palloa leuan alta tai nameja suusta tiputtaen. Namit oli selkeesti parempia, sillä niissä ei ollut vaarana että koira hyppää kurkkuun... Näihin tarvitaan vielä paljon treeniä. Kaukojakin tehtiin. M-s-m ja m-i-m sujuu hyvin. S-i-s kokeillin uutta ohjaustapaa. Tarvii saada ohjaustapa tutummaksi koiralle ennen kuin nämä alkaa siten sujumaan.


SARALLE vielä otettiin vauhtinoutoa. Hyvin lähtee kapulalle ja hyvällä vauhdilla se lähtee tuomaankin. Ärsyttää vaan kun koira ei enää vaihtaisikaan vauhdista kapulaa leluun vaan pitää mieluummin kapula suussaan. Otettiinkin erikseen "Jes"-naksusanalla kapulan pudottamista. Jokunen ruutuunjuoksukin vielä tehtiin.


---


Viikko aikaa SM-kisoihin. Saran osaaminen ei ole niin hyvällä mallilla kuin sen haluaisin olevan. Itse asiassa mun mielestä se ei tällä hetkellä ole valmis mihinkään kokeeseen, saati sitten äsämmiin (sori vaan joukkuetoverit ;) ). Suoritusvarmuus puuttuu ja liikkeiden hiominen on vielä ihan kesken. Tarkoituksena onkin lähteä hakemaan vain kokemusta arvokisoista. Ollaan sitten ensi kerralla viisaampia. Nyt kuluvan viikon aikana tehdään paljon tekniikkatreeniä kaukoihin. Lisäksi kauempaa yksittäisiä vaihtoja. Ruuduissa tehdään läheltä jonkin verran oikeanpaikanhakua. Enemmän kuintekin keskitytään lelullisiin ruutuihin juoksemiseen. Tunnari voitaisiin tehdä kertaalleen suurella kapulamäärällä. Zetaa varten voisi tehdä asentojen erottelua ilman seuraamisia. Asennoissa olemista myös ja seuraamaan lähtöjä. Vauhtinoutojakin tehdään ehkä ja kapulan luovutusasentoa erikseen. Luoksetulon pysäytyksiä voitaisiin tehdä kiertojen lomassa. Lisäksi liikkeiden välisiä siirtymikin pitäisi ottaa. Tehdään siis jos ehditään. Ei taida aika vaan riittää kaikkeen. Paikallaanoloja en ainakaan ehdi korjaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti