tiistai 7. kesäkuuta 2011

Rinnan tokoa & agia


RINNAN maanantaiset EKK:n tokot aloitettiin taas paikkamakuulla. Rin oli tällä kertaa reunimmaisena. Treenattiin kestoa. Rin vilkuili jonkin verran sivulleen, kun muita koiria palkattiin. En kieltänyt, mutta kehuin aina kun kontakti palasi. Oikein mukavan näköistä makuuta, mutta 1 ½ minuutin kohdalla penne meni lonkalleen. Kävin korjaamassa ja hetken päästä vapautin sen makuulta. Erikseen otettiin sivulla maahanmenoja ja istumaannousuja. Pääasiassa maahanmenot on nopeita ja suoria ja istumiset samoin. Toki jokunen huonokin joukkoon mahtui. Seuraavana tarkasteltiin seuraamista. Rinnan seuruu on hyvällä mallilla. Se on ehkäpä jo liian intensiivistä. Ei haittaa, tykkään siitä noin :) Asento on suora eikä koira paina. Hidas vauhti on ongelmatonta ja juoksukin onnistuu. Käännökset vasempaan sujuu, myös oikeaan alkaa sujumaan. Paikallaan käännöksessä oikeaan Rin kääntyy jo helposti liikaakin. Askeleet eteen, oikealle ja taakse on mallillaan. Vasempaan kokeilin ilman namitusta ja kyllä sekin alkaa vähitellen toimimaan. Lopuksi otettiin vielä hyppyä. Ekassa pallo lensi samaan aikaan kuin koirakin. Toisella seisautin koiran. Ei ollut terävä seisahtuminen, palkkasin toki silti. Vikalla seisominenkin oli terävä. Palkkapalloa napatessa Rin hyppäsi korkealla ilmaan ja sieltä mätkähti kyljelleen maahan. Ponkaisi heti ylös ja pallon perään. Ei vissiin sattunut...


Itseksemme tunnin aikana tehtiin perusasentoon tuloa eri kulmista, seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Myös eteentuloa tehtiin. Se oli pennellä paremmin muistissa kuin edellispäivän treeneissä. Kaukoista tehtiin kaikkia vaihtoja, erityisesti seisomaannousuja.


---


Tiistaisissa Rinnan ageissa harjoiteltiin ohjauskuvioista välistävetoja. Nää tarvii treeniä. Mä en vaan ole tarpeeksi nopea. Keppejä tehtiin verkotettuina. Näihin lisää eri kulmista ekaan välin hakua. Rinna keskittyy hyvin pujottelemaan ja pystyn tekemään tiukan takaaleikkauksenkin pennen häiriintymättä. Pöydän päälle nostetulla puomin alatulolla tehtiin 2on2offia. Onnistui hyvin. Rinnalla on vauhtia ja pysähdyspaikka on tiedossa. Jatkossa jatketaan oikealla puomilla. Kierretään ylösmenon ongelma laittamalla pentu makaamaan ennen ylösmenoa. Lopuksi tehtiin hypyillä ja putkilla juoksusarjaa:



Olipa mukava huomata, että Rinnakin kiinnittää huomiota minun sijaintiin radalla. Ensin juoksin suoran oikealla puolen. Rin ei suinkaan lukinnut suoraan edessä olevaa putken suuta vaan meni toisesta päästä sisään (siltä puolen mistä juoksin). Toisella puolen juostessa Rin hakikin kahden hypyn jälkeen viereiseen suoraan putkeen (edelleen minun puolella).


Lopuksi Rinnalla meni taas överiksi ja se järjesti jännitysnäytelmän vetämällä päättömästi omaa rallia kentällä siihen malliin, että meinasi ihan sydämestä ottaa. Se veti mm. pussin mariannena. Solmuun jäänti ei haitannut, hyvällä innolla penne paineli sinne uudestaankin... Treenien alkuun Rin pysyi lähdöissä hyvin, mutta illan edetessä se alkoi varastelemaan lähdöistä. Näihin tarvitaan paljon treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti