lauantai 18. kesäkuuta 2011

Illan tokot


Kimppatokoiltiin Leppävaaran uimahallin nurtsilla. Ensin ryhmämakuu, johon RINNA pääsi riviin. Kestoa oli muutama minuutti, välipalkkaa pentu sai vasta makuun loppupuolella. Rin makasi ihan ookoosti. Paljohan sen kanssa ei ole vielä tehty makuuta ilman välipalkkoja. Pää vähän pyöri, muttei häiritsevästi. Kertaalleen jouduin penneltä kieltämään maan haistelun. Kahden minuutin kohdalla pentu tipahti lonkalleen. Kävin korjaamassa asennon. Lopussa kävelin koiran taakse. Rin meni maahan ja nousi sieltä ylös omilla käskyillään.


SARAN kanssa tehtiin noutoa ohjatun kapulalla. Otin vinoja noutoja ja Sarppa toi kapulan kaikissa hyvään luovutusasentoon. Sitten otettiin iikkeellelähtöjä ja muutaman askeleen seuraamista sekä seuruun jälkeisiä käännöksiä. Muuten käännös + pysähtyminen toimi hyvin, mutta ekassa täykkärissä vasempaan jäi perusasento vajaaksi. Saran täyskäännökset vasempaan on muuten taas paremmalla mallilla, treenaamisesta johtuen ;) Häiriöseuruutin koiraa ruudun merkkien ympäri ja lisäksi heitin kapulaa, muttei koira saanutkaan noutaa sitä vaan seuruutin koiran kapulalle. Kontakti pysyi ja pallo lensi. Ruutua tehtiin vierailla merkeillä (pienemmät orassit kartiot kuin meillä on ja merkkinä matala tötsä). Kisanomaisessa ruutuunmenossa oli ruudussa odottamassa lelu. Tehtiin sitten kosketusalustan kanssa ruudussa oikea paikan hakua. Nyt Sas meni joka kerta alustalle eikä kertaakaan lähtenyt juoksemaan ruudusta merkille. Hyvä. Tunnari tehtiin liikkurin kanssa. Liikkurin sanoessa "Käsky" Sara ei tehnyt mitään ja ansaitsi namia. Oman se etsi nätisti ja siitä palkaksi pallo.


RINNAN vuorolla aloitettiin seuraamisella. Ensin namipalkkasin pentua ja penneä niin pärskitytti, että kontaktinkin pitäminen oli vaikeaa. Vaihdoin lelupalkkaan ja se sujui paremmin. Käännöksiä paikoillaan ja käännös + pysähdys-yhdistelmiä pitää treenata lisää. Niissä perusasennot ei ole niin eksaktit kuin haluaisin olevan. Otettiin myös juoksuseuruuta ja pysähtyminen juoksusta sujuu oikein hyvin! Rinnankin kanssa tehtiin ruutua. Tehtiin leluruutuja ja tyhjiä ruutuja sekaisin. Rin osaa jo pysähtymispaikan, sinne se vaan hakeutuu! Otettin myös ekaa kertaa ruutua eeveeälmäisesti. Ensin merkiltä ruutuun meno niin, että olin parin metrin päässä merkistä. Toistolla siirryin jo koeasetelmiin. Hyvin se juoksee. Otettiin myös erikseen seuraamaanatuloa. Ensin minun seistessä selkä koiraa kohden ja sitten liikkuessa koirasta poispäin. Hyvin se namppaimuttamisella sujuu. Lisäksi tehtiin maahanmenoa kauempana minusta. Penne ei tainnut oikeen tietää mitä tulee, sillä se loikkasi näissä hassusti eteenpäin ja ennen kuin painui maahan. Kaukojavaihtojakin tehtiin jokunen. M-i-, i-m-, m-s- ja i-s-vaihdot on jo mallillaan, mutta s-m- s-i ei. Pitäisi harjoitella useammin.


SARA teki vielä kaukoja. Ensin yksittäisinä m-s- ja m-i-vaihtoja parista kymmenestä metristä. Sitten muita lähempää. Lopuksi sarjallinen vaihtoja evl-matkalta. Kaikki vaihdot oli teknisesti oikein, ehkä Sas alkaa oppimaan nämä! Vähän liian hyvin se ainakin osaa käsimerkit. Mun ei nimittäin tarvii liikuttaa sormea kuin sentti ja koira tekee jo asennon vaihdon... Luosetuloon laitetuilla kolmella merkillä otin merkkiä. Ekaa kertaa keskimmäistä tehdessä Sa lähti kaartamaan kohti ensin vuorossa ollutta merkkiä. En tajunnut pysäyttää "Seis"-käskyllä koiraa vaan kutsuin sen takaisin... Muuten merkit oli hyviä. Välissä tehtiin yksi vauhtiluoksetulokin.


RINNALLE vielä lopuksi pari kertaa noutoa. Ekassa palkkasin pennen namilla, kun se pysyi perusasennossa kapulaa heitettäessä. Silti se kyttäili liikaa kapulaa ja saalistamiseksi se taas meni. Toistolla syötin pennulle kymmenisen namppaa ennen kuin vapautin noutamaan kapulaa, mutta edelleen se vaan saalisti :( Kapulasta on tullut taas liian kiva. Kertaalleen pentu vaihtoi lelunkin maassa olevaan kapulaan... Noutoon alkaa olla nyt korkea aika alkaa opettamaan kapulan kiertoa. Rin teki vielä luoksetuloa lyhyeltä matkalta. Törmäysvaaraa ei siis ollut. Eteentuloasennot oli nyt ihan luvattoman vinoja. Rinnalla on ennen ollut kivan suorat asennot, miksihän nyt tuli niin vinoja? Otettiin myös edestä sivulle siirtymiä ja viimenen siirtymä oli niin hyvä, että hyvillä mielin siihen lopettikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti