torstai 8. maaliskuuta 2012

Aksapäivä


Aamulla suunnattiin Sporttikoirahallille Vapun hyppytunnille.Alkulämmittelyinä tehtiin alun set pointia. RINNALTA se sujui. Rinnalle palkka on hyvä laittaa samalle etäisyydelle okserista kuin apuhyppykin on. Se auttaa koiraa käyttämään enempi takaosaansa ponnistuksessa. Lisättiin mun liike mukaan. Hölkkäsin vierellä ja vapautin koiran ollessani eri kohdissa. Rinnaa ei haitannut vaan se keskittyi hyvin omaan tekemiseensä ja teki hyvin. SARA teki ilman liikettä. Eka oli ruma, mutta sen jälkeen sujui.


Sitten koko sarjaa. SARALLE taipumiset on vaikeita ja keskityttiin niihin. Saran pitkä kroppa ajaa sitä kaarteissa ulospäin. Tällä kertaa vasempaan kääntyminen oli vaikeampaa. Palkan suunnalla saatiin kuitenkin nekin sujumaan. Sara väsyi loppua kohden, onhan se pikkusen pläski :p RINNAN eka kerta oli turhan korkealla vireellä höystetty. Onneksi se jäi siihen yhteen kertaan ja kierrokset pysyi jatkossa kurissa. Rinnalta homma hoitui. Rinna kun on nopea ja irtoava, niin sitä voi ohjata pienellä liikkeellä kauempaankin. Rataa aloittaessa taipumisista riitti, kun valssasin taipumista seuraavan esteen kohdalla ja sen jälkeen annoin suunnan kropalla käskyyn yhdistettynä. Enempiä ei tarvinnut liikkua.


---


Illalla omissa treeneissänsä SARPPA oli ihan liekeissä! Hurjan kivaa oli. Alun putki-puomi-valinta sujui hyvin passiivisella valinnalla. Siirryin itse sivuun ja annoin koiralle vastuun valinnasta. Kokeilin myös jaakotusta kakkosella, mutta sen jälkeen koira valitsi aina putken. En vaan ehtinyt tässä alta pois riittävän nopeasti. Leijeröinti putken yli esteillä 4.-5. sujui hyvin. Kepitkin koira haki hyvin, jos vain en ollut sen tiellä :p Koira piti lähettää takaakiertoon ja siirtyä äkkiä alta pois. Keppien jälkeen persjättö oli toimiva. Samoin ohjaajasta poispäinkääntö toimi, mutta sen jälkeen koira valitsi aina puomin putken sijasta. Kolmennellatoista putkella koira kääntyi hyvin, kun suhisin sille putkeen mennessä. Loppu olikin sitten vaikeaa. Sara meni jatkuvasti väärään päähän putkea. Joku onnistuminenkin saatiin, mutta se taisi olla vain vahinko. Treenilistalle väärien putkipäiden ohitukset. Karokin kokeili ohjata Saraa ja Sarahan meni! Tosi hyvin se toimi  vieraammankin ihmisen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti