torstai 29. maaliskuuta 2012

Päivän aksat


Aamummalla käytiin taas hyppelemässä Sporttiksella Vappu Alatalon valvovien silmien alla. Alkulämppinä tehtiin perussarjaa siksakkina (6 hyppyä, välit 5 ft, rimat 20 cm) ja kasvavaa sarjaa (5 ft ylöspäin) vuorotellen. Otettiin liikehäiriöt mukaan eli ensin kävelin, sitten hölkkäsin ja lopulta juoksin vierellä. Annoin koiralle lähtövapautuksen ollessani eri kohdissa. Lisäksi tehtiiin aloitusta takaakierrolla. RINNA otti enempi häiriötä vierellä juoksemisesta kuin vedätyksestä. SARA nyt ei ota liikkeestä häiriöitä.


Seuraavaksi tehtiin alla olevalla sarjalla taipumista eri suuntiin. Alkuun RINNA meinasi rykäistä rumasti aloituksen okserin. Työstettiin sitä yksistään ja sen jälkeen Rin suoritti sen kauniisti. Taipumisetkin sujui. Aluksi SARALLA sujui aloitus hyvin. Sitten se joutui keskittymään taipumisiin niin paljon, että väsyi ja aloituksessa alkoi tanner tömisemään.Lopuksi koirat suoritettiin vauhtikokoomisella. Kummaltakin se sujui. 


RINNA sai kehuja jälleen kyvystään hallita kroppaansa. Kropan hallinta Rinnalla on loistavaa, se mieli ei vaan pysy vielä kropan mukana. Kroppansa puolesta se kykenee vaikka mihin. Tällä kertaa nähtiin, että se on niitä harvoja koiria, jota pystyy laukastakin kokoamaan itsensä lyhyeen hyppyyn. Mä taas sain noottia siitä, että ohjaus laiskistuu hyppytekniikkatreeneissä. Ohjaapa kunnolla! Läksyksi saatiin samoja juttuja.


---


Illemmalla oli SARAN aksatreenit. Ratana oli lyhennelmä Anne Saviojan jostain kolmosten radasta. Näytti helpolta, mutta siinä olikin pari vaikeutta yllärinä.Toka hyppy oli Saralle vaikea. Se kiinnitti varmaankin huomionsa jo A-esteeseen. Ekalla kertaa tippui rimakin, mutta toisojen jälkeen koira rentoutui parempaan hyppyyn. Esteillä 3.-6. oli parasta tehdä persjättö A:n jälkeen ja sen jälkeen ohjata hypyt ja putkeen vasemmalla kädellä. Piti pitää vain koira hanskassa A:ta ohittaessa. Valssilla ohjatessa ajauduin helposti koiran linjalle putken suulla. Avokeppikulma sujui Saralta. Kokeilin ohjata keppien molemmilta puolilta. Molemmat sujui eikä tiukka takaaleikkaus häirinnyt koiraa. Esteillä 12.- 14. oli eniten hiottavaa. Ensin liikuin itse A:n ja keppien välistä. Tämä oli huono, sillä törmättiin helposti koiran kanssa sen tullessa ulos putkesta. Parempi oli mennä itse kuvan alapuolelta ja vekata ennen hyppyä ja hypyllä tehdä takaaleikkaus, jolloin koira sai suoran linjan seuraaville hypyille.


Kontaktiesteistä A ja puomi oli hyviä. Niillä vedätin. Keinu oli hidas. Sara pysähtyi nyt liian aikaisin ja joudutun odottamaan, että se tarjoaa oikeaa asentoa. Pitää miettiä miten haluaisin koiran tekevän keinun. Nykytilanne saattaisi olla nopein, jos vaan vapauttaisin sen heti, mutta riskinä on, että koira pysähtyy jo ennen kontaktialuetta. Ja toisalta Saralle on aina parempi, jos on selvät kriteeerit sille mitä siltä halutaan.


Tokoteltiin myös vähän. Seuruuta tehtiin paljon askelsiirtymiä ja käännöksia. Sarppa oli ihan super eikä edes äännellyt, vaikka aksatreenit aiheuttaa muutenkin lisääntynyttä ääntelyä. Kaukojakin tehtiin. Alkuun vaihdot oli tahmeita. Koiran ja minun välissä oli liikaa häiriöitä eikä Sara nähnyt käsimerkkejä kunnolla. Ilman häiriöitä sujui paremmin. S-i-vaihdossa koira tuli kertaalleen eteenpäin, muut se teki oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti