tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kehätreenit + Ninaa

Heurekan nurtseilla järjestettiin kehätreenit. Kehiä oli viisi, kolme evl-kehää ja kahdessa oli aloa ja avoa. Kehien välillä tuli odotteluaikaa. Koirakoita oli paikalla lähemmäs kolmekymmentä. Tosi hyvät treenit! Ja tietää taas mitä treenata. Palkkailin koiraa lähinnä kehiinmenoista ja liikkeiden väleissä.

Ekassa evl-kehässä oli ekana paikallaanolot Markon liikkuroimina. Olin kummassakin näkyvillä puun juurella istuskelemassa. Istumisen alussa SARA alkoi rapsuttamaan itseään ja valahti siitä maahan. Kävin nostamassa sen takaisin istumaan ja loppuajan koira istui hyvin. Makuussa se oli vähän levoton. Se keikutti peppuaan muutamaan kertaan, ei lonkkaillut, mutta keikutteli. 


Ekassa kehässä jatkettiin yksilöliikkeillä. Sara teki tunnaria ja ohjattua noutoa Katan liikkuroimana. Tunnari oli hyvä. Ohjatussa noudossa lähetin koiran merkille ja sen ollessa lähellä käskinkin sen kiertämään ja palkkasin koiran. Hyvä oli vauhti, joten palkka tuli oikeaan hetkeen. 



Toisessa kehässä Marko liikkuroi ruudun ja luoksetulon Saralle. Ruutuun mennessä koira näytti ihan kohta kaartavan viereiseen kehään, mutta sitten linjasikin itsensä ruutuun. Muuten oli hyvä. Luoksetulossa Sara nosti kyynärät minun kävellessä poispäin. Käskin sen takaisin maahan. Kun olin päässyt asemiini, niin Sara lähti jo viereisestä kehästä kuuluneella käskyllä. Vein koiran takaisin alkuun. Stoppi oli Saraksi hyvä. Maasta koira lähti liikkeelle jo liikkurin käskystä. Palautin sen taas paikoilleen ennen kuin tehtiin liike loppuun. Häiriökäskytreeniä siis luvassa.




 Kolmannessa kehässä Saralle tehtiin zeta ja kaukoja Katan liikkuroimana. Ennen kehään menoa riehutin koiraa eikä siitä päässyt ääntä zetassa. Seuruussa se oli kylläkin liian innoissaan. Asennot oli hyvä, tosin annoin käsiavun seisomiseen. Niitä voisi tehdä taas kuurina. Kaukoissa vaihtosarjana oli m-i-s-m, jossa vikassa vaihdossa koira tuli eteenpäin. Toruin koiraa ja otettiin sama sarja uusiksi. Nyt meni oikein.


RINNAKIN pääsi häiriöihin. Tehtiin vähän seuraamista (ok), jääviä (sekoitti) ja kaukoja (hyvin!)


Kuvat: Outi Heikkilä-Toni

---

Sitten jatkettiin Purinalle HAU:n tokoihin, jossa oli kouluttamassa Nina Manner. RINNAN kanssa katsastettiin eteenmenoa. Haluaisin saada sen maahanmenoon enemmän ripeyttä. Näitä tehtiin apparin juostessa lelun kanssa koirasta poispäin. Päästin koiran ja käskin sen maahan ennen kuin se saavutti apparia. Appari pysähtyi ja kääntyi käskyn kanssa samaan aikaan tehosteena. Jakossa appari jatkaa matkaansa. Hyvästä maahanmenosta appari heitti pallon eteenpäin. Lisäksi näitä voi treenata ilman apparia lähettämällä koiraa kiertoon tai lelulle.

Toisena asiana työstettiin Rinnan eteentuloa. Se voipi olla vino ja koira voipi törmätä. Kumpaankin en voi työstää samaan aikaan, joten törmääminen työstetään ensin pois. Näihin toimi tosin hyvin istukäskyn sanominen koiran ollessa juuri edessä. Vähitellen kierroksia nostetaan, nyt tämä tyyli ei kestänyt kierron kautta eteentulossa, mutta ehkä joskus. Vaikkakaan molempia en voi samanaikaisesti työstää, niin en kuitenkaan hyväksi ihan vinoja asentoja ja voin erillisissä treeneissä avustaen työstää suoruutta.

Lisäksi katsottiin vähän seuraamista. Asenteen työstössä tyyli huononi. Nyt siirretään koiraa hieman taaksepäin. Omaa vuoroa odotellessa tehtiin henkilöryhmää. Seuruutin koiraa ihan kylki kiinni ihmisiin.

SARA teki kaukoja. Haluan sen kykenevän tekemään vaihdot myös häiriössä. Nyt koiralle tehtiin ensin häiriötä minun käveltyä siitä poispäin. Näistä heti palkka, että koira oppii pitämään fokuksen minussa. Sitten tehtiin enempi häiriöitä. Pahinta oli taas koiran selän takana tömistely. Näissä häiriöissä mun pitää pitää samat kriteerit kuin muutenkin, ei saa sääliä (paitsi joskus). Lisäksi yksittäisiä häiriöitä pitää tehdä. Tein lisää kaukoja ilman häiriöitä lopuksi ja koira teki hyvin. Se liikutti oikeaa takatassuaan m-s-m-sarjassa. Tässäkin vikana on huono maahanmeno sivulla. Sain ehkä koiran ymmärtämään idean...

Oli puhetta Saran ötökkäkammosta ja Sara saa nyt oman ötökkäsimulaattorin! Eli onki ja sillä appari voi häiritä koiraa kauempaa. Tämä oli kuulemma käytössä tämän vuoden MM-kisoissa :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti