torstai 13. kesäkuuta 2013

Koko päivä

Aamulla käytiin tokotsekissä Jessicalla jossain Sipoon nurtseilla. SARA näytti ensin luoksetulonsa. Se on parantunut, mutta edelleen jatketaan työstöä. Pysäytymisiin on saatu jämäkkyyttä lisää. Eikä koira nyt ennakoinut lainkaan liikkeellelähtöjä. Sitten lähetin koiraa ruutuun, kun oli mukavasti häiriöitä tarjolla. Lähetyspaikan etualalla oli tavaraa, hyppy oli lähetyspaikasta ruutuun päin. Zetan merkit oli ruudun yläpuolella ja luoksetulon alapuolella. Maali oli heti ruudun takana. Ekalla yrityksellä koira meni merkin sijasta hypylle. Toisella se meni hyvin merkille, mutta eksyi ruutuunmenomatkalla zetan merkeillä. Sieltä sain koiran ruutuun. Uudella yrityksellä sujui hyvin, vähän koira hidasti vauhtiaan ruutua lähestyessä, mutta meni kuitenkin ruudun perälle asti. Muistiin myös treenit, joissa ruutua siirretään koiran huomaamatta kesken treenin. Kaukoissa koira tuli ekassa s-m-vaihdossa eteenpäin. Torut siitä ja sen jälkeen koira teki kaikki vaihdot hyvin. Kaukot on kuitenkin kaiken kaikkiaan Saralla parantuneet. Katsastettiin vielä zetaa, jossa mun kävely on ollut jo liian hidasta. Nyt nostin tempoa ja edelleen asennot oli hyvät. Seuruu sen sijaan oli liika innokasta. Zetassa voisin rikkoa rutiineja kääntymällä välillä eri suuntiin tai pysähtymällä käännöksen jälkeen.

Lisäksi Sara oli häiriökoirana paikkamakuun käskytyksissä. Koira teki käskyt vain omillaan.

RINNA näytti jäävien asentojaan, joita se on lahjakkaasti sekotellut viime aikoina. Nyt koira vaan teki kaiken niinkuin käskettiin :p Ensin tehtiin Jessican antaessa häiriökäskyjä eikä koira reagoinut kuin minun antamiin. Sitten annoin itse häiriökäskyjä eli asentokäskyä lähellä olevia sanoja, mutta koira ei vaan mennyt lankaan. Se totteli vain oikeita käskyjä. Tehtiin jäävät vielä zetana ja siinäkin ne meni oikein. Istuminen ja seisominen oli hyvät, maahanmenossa koira olisi voinut mennä maahan nopeamminkin. Niihin nyt treeniä. Ja seuraaminen on edelleen mitä se nyt on, sitäkin pitää treenata. Rinnakin näytti kaukojaan eikä tehnyt yhtään niin hyvin kuin se kotona osaa. Näitäkin pitää treenata. Lisäksi voisin työstää sivulta maahanmenoa tasapainoisemmaksi. Nyt koiralla on paino vasemmalla ja oikea kyynärä saattaa jäädä ilmaankin. Näitä työstetään palkan suunnan avulla.

---

Päivällä kävin tallomassa RINNALLE jäljen yhdessä hoitokoira Miilun kanssa lammen lähistölle leikatulle niitylle. Välillä Miilu kulki hihnan mitan päässä jäljestä, välillä mentiin samoja askeleita. Pituutta jäljellä oli pari sataa metriä ja keppejä kolme. Jälki ajettiin tunnin vanhana. Janalla koira oikoi jäljelle. Annoin sen tehdä sen. Tarttis kyllä panostaa janatreeniin. Eka keppi tuli pian ja hetken seistyään koira ilmaisi sen maahanmenolla. Sen jälkeen koira vasta sai kunnolla jäljestä kiinni ja eteni tyypillisellä tavallaan. Kulmissa tosin koira vähän tarkasteli, mutta jatkoi sitten jäljellä. Toisella ja kolmannella kepilla Rin jäi taas seisoksimaan ja käskin koiran tuoda kepin. Leikittiin sillä. Olen aina käyttänyt namipalkkaa kepeistä, mutta ehkä Rinnalle sopisi paremmin lelupalkkaus? Pitää kokeilla.

---

Illalla SARAN aksoissa oli knock out -kisa. Eli kaksi identtistä rataa, joissa kaksi koirakkoa teki rataa yhtäaikaa. Nopeampi pääsi jatkoon. Pidettiin kahdet kisat, eka esteet järjestyksessä, toinen esteet toiseen suuntaan. Sara pääsi semifinaaliin ekassa kisassa ja toisen se voitti :D Jotain treenihuomiotakin, A:lla koira ei kestä edelleenkään vedätystä. Esteen suorittamisesta tulee rumaa. Vedätys A:lla on siis edelleen pannassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti