sunnuntai 19. lokakuuta 2014

CACIOB!Lauantaina tehtiin road trip Jyväskylään JAT:n järjestämään KV-tokokokeeseen. Ideana älytön, mutta kannattava! Kokeen tuomarina oli Salme Mujunen. Liikejärkkä oli normaali, mutta liikkeet tehtiin viidessa osassa. Ensin oli paikallaanolot, sitten seuraaminen, zeta ja luoksetulo. Sitten ruutu ja ohjattu nouto yksittäisinä liikkeitä ja lopuksi metallihyppynouto, tunnari ja kaukot. Ennen Saraa oli vaikea kannatella monta kertaa kehään mennessä, mutta nykyään koira suoriutuu näistä ihan hyvin. Liikeniput oli Saralle sopivat, pystyin virittelemään sen sopivasti ennen kehiä.

Paikallaan makaaminen   10

Paikallaan istuminen   10


Seuraaminen   8 ½
Sara ei ollut alkuun ihan mukana ja eka perusasento jäi tekemättä. Seuraaminen oli tuomarin makuun hieman liian tiivistä. Ei ääniä!

Zeta   9 ½
Istuminen saisi olla nopsempi. Seuraaminen oli koiralta painostavampaa, mutta tuomari keskittyi katsomaan sivusta asennot. Asentojen otot on parantuneet.

Luoksetulo   9
Ehkä pysäytykset oli normia paremmat!


Ruutu   10
Toivoisin lisää napakkuutta merkkiin. 


Ohjattu nouto   10
Samat merkille ja kapulan loppuun asti tuontiin myös lisää voimaa.


Metallihyppynouto   10

Tunnari   10

Kaukot   9½
Koira liikkui eteen s-m-vaihdossa (tämä on tullut leikkauksen jälkeen).

Tulos: EVL1, 308 p. + KP, sijoitus 1./19. ja CACIOB! En olisi ikinä uskonut! Sarppa vaan oli niin pätevää että!RINNAN parit treenit vielä ylös. Perjantaina tehtiin koirille kohtaamisviestitreeniä Inkan ja Marikan kanssa. Teemasta johtuen juostava matka oli noin sata metriä ja molemmista päistä toiseen oli näköyhteys. Juoksevia koiria oli kolme (Rinna, Sätkä ja Jocke) plus kaksi häirikkökoiraa (Sara ja Rommi). Häirikkökoirat hengaili päissä, juoksi väliä tai teki uukkareita matkalla. Ensin varsinaiset viestikoirat juoksutettiin ilman häiriöitä yksitellen. Sitten päästettiin häirikkökoirat irti ja juoksutettiin koiria vastakkain tai peräkkäin joko kaksi tai useampi koira yhtä aikaa radalla ihan sikinsokin. Parhaimmillaan kaikki koirat juoksi yhtä aikaa puolet toiselta puolen lähtien tai kaikki yhtä aikaa samasta päästä lähtien. Rinna juoksi hyvin, se päätyi aina sinne minne pitikin. Lähdöt ja odotukset toki oli hektisiä, mutta niitä korjaillaan sitten joskus toiste.

Sunnuntaina oli Oili Huotarin tokokoulutus Purinalla. Halusin Rinnan kanssa apuja sen "Kyllä mä tiedän" -asenteen kanssa. Tehtiin ruutua, jossa koira kyttää jo lähetyspaikalla ja sitten se haukahtaa lähdössä. Haukahduksesta olen kieltänyt koiraa. Se toimii hetken aikaa, muttei kauaskantoisesti. Nyt aina äänestä koira käskettiin maahan. Jos koira tuntui olevan väärällä mielentilalla lähetyksessä, sen sai käskeä jo sivulla maahan. Rinnalle tehtiin kuuntelutreeninä pysäytyksiä jo ennen ruutua. Mutta eipä se pysähtynyt! Koira juoksi useasti ruutuun asti, vaikka karjuin sitä pysähtymään. Lähempänä lähetyspaikkaa pysähtyminen onnistui paremmalla prosentilla. Sen korvat vaan ei kuulleet niin hyvin koiran ollessa ruutua lähempänä. Koira saatiin kuuntelemaan ja menemään korvat avoinna ruutuun. Lisäksi tehtiin hallintaa jo lähetyspaikkaa lähestyttäessä. Virittelin koiraa sanallisesti ruutuun ja se lähti sanoista jo keulimaan. Näistä se siirrettiin takaisin paikoilleen mun vierelle ja tehtiin lähestymsiä niin kauan kunnes koira pystyi kulkemaan mun kanssa. Sitten vasta mentiin lähetyspaikalle. Näitä kaikkea lisää ruututreeneihin sekä muihinkin liikkeisiin. Ja paljon lisää hallintaa sekä mustavalkoisuutta!

Ehdittiin katsastamaan seuraamista vielä lyhyesti. Koiraa olisi pitänyt purkaa vähän ruututreenien jälkeen, sillä nyt se jäi vähän väärään vireeseen ja äännähteli hieman. Muuten Rinna teki tosi kivaa seuraamista. Se on mennyt nyt kivasti eteenpäin :)

Paikkamakuita tehtiin useita. Ekassa Rin meni lonkalleen ja käänsi etutassua alleen. Tähän puutuin. Loput makuut tehtiin eri asetelmissa: tiiviissä rivissä, jonossa ja koirat sekaisin. Viimeisimmässä Rinna oli selin piiloa kohden eikä se kestänyt pitkään asennossaan vaan valahti lonkalleen. Näitä lisää treeniin. Muuten Rin makasi hyvin. Tehtiin myös häiriökäskytyksiä maahan ja sivulle. Rinnalla meni kaikki oikein.

4 kommenttia: