perjantai 3. lokakuuta 2014

Puuhasteluja

Maanantaina oltiin ATD:n järkkäämässä Oili Huotarin tokokoulutuksessa. RINNALTA katsastettiin taas perusasentoja ja yleensäkin seuraamista. Rinnan mielentilan ollessa väärä siltä pääsee herkästi ääntä. Tähän reagoimista Rin ei ymmärrä vaan ahdistuu siitä. Paremmin toimii namittelu äännähdysten estossa. Oikeassa mielentilassa koira osaa perusasennot paremmin, väärässä se ei keskity. Seuraamisen painamiseen kokeiltiin nyt huomauttamisena jalan tömäytystä ja "Pois"-käskyä. Toimi hyvin. Koira oli hämillään, mutta teki sen jälkeen töitä oikeassa mielentilassa. Se ei tullut minun alueelle seuraamisessa eikä ääntänyt. Mun pitäs Rinnan kanssa osata olla nii-n mustavalkoinen.

---

Keskiviikkona treenattiin Inkan kanssa Luukissa. Tehtiin ensin tottikset. Rinna teki ykkösluokan suorituksen matalalla hypyllä ja ilman A-estettä. Seuraamisessa huomautin koiraa. Koira ei ahdistunut siitä, vaan muuttui kiltiksi. Muut osiot meni ihan hyvin, mutta liikkeestä maahanmenossa koira teki sitkeästi istumista. Ehkei se ollut ihan rentona kuitenkaan. Eteenmenossa otin alkua uusiksi, kun Rin alkoi vähän kiehahtelemaan. Muuten eteenmeno oli hyvä. Paikkamakuu oli ok. Lopuksi vielä korjailuja.

Sitten juoksuttettiin koiria viestinä keskittyen lähetyksiin. Matkaa pisteiden välillä oli noin satanen ja koiria läheteltiin viidesti. Rinna käyttäytyi nyt hyvin kummassakin päässä.

---

Torstaina oli kimppatokot Kannelmäessä. SARA ei ole edelleenkään juuri tokoillut, mutta nyt se sai tehdä ruutua. Aivan ruudun takana oli poikia jalkapalloilemassa häiriöksi ja kertaalleen lapsi juoksi ruutuunmenolinjan poikki Saran ollessa menossa ruutuun. Ei haitannut. Sen sijaan oikealle merkille menot oli vaikeita. Aluksi koira oli joko menossa suoraan ruutuun merkin sijasta tai sitten se tähtäsi merkin ja ruudun välisille häiriömerkeille. Teinkin sitten lähetyksiä merkeille, jotka oli samassa suunnassa ruudun kanssa. Olipa vaikea kuunnella! 

Tokon sijaan Sara on enemmänkin rally-tokoillut! Ollaan otettu varaslähtö Saran eläkeläislajiin. Hauskaa opettaa koiralla jotain ihan uutta välillä. Ollaan opiskeltu eiten oikealla puolella seuraamista. Nyt se sujuu jo jotenkuten. Paikka on ja kontakti pysyy. Pysähtymisissä perusasento vinoutuu helposti ulospäin. Vasemmalle käännökset toimii paremmin, oikealle käännöksissä koira vilahtaa helposti vasemmalle puolen seuraamaan. Jäävät onnistuu oikealla puolellakin. Sara on myös opetellut pyörähdyksiä sivulla. Se osaa pyöriä, mutta sivulle pyörähtäminen ei kuitenkaan ollut sama asia. Koira sotki sen minun ympäri peruuttamiseen. Paljon on vielä treenattavaa rally-tokon parissa. Mun nillittävä sielu ei anna näitäkään opetella vain sinne päin :p

RINNA osallistui paikallaanoloihin. Tehtiin ensin istuminen ja sitten makuu. Kumpikin oli ok. Sitten otettiiin seuraamista, jääviä ja luoksetuloa. Alussa seuraamisessa sanoin koiralle sen asenteesta ja sen jälkeen koira oli oikein mukava treenattava koko treenin ajan. Se ei ollut raivokas, vaan oikein kiltti. Miten siitä onkin tullut nykyisin niin mukava?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti