sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Haut

Lauantaina tottisteltiin ensin Mervin kanssa Viilarin kentällä. RINNA joutui luopumaan kapuloista. Laitoin sen makuuseen, kun vieressä tehtiin este- ja tasamaanoutoja. Koira nousi jo ekasta heitosta! Lisäksi heittelin itse kapuloita ja otinkin noudon sijaan koiraa seuraamaan tms. Rinnalla on aivan älyttömän suuret odotukset noutoon liittyen. Voi sitä kitinän määrää sitten, kun koira ei päässytkään noutoon vaan sen piti tehdä muuta. Näitä on tehty jonkin verran, mutta tarvii tehdä vielä paljon lisää. Seuraamisessa ammuttiin useasti. Seurautin koiraa ampujaa ympäri läheltä ja ekoissa koiran pää kääntyi tai korvat heilahti. Sitten se lakkasi välittämästä.

Sitten siirryttiin Sipooseen hakutreeneihin. Rinnalle otettiin neljä maalimiestä. Ekalla tehtiin hajunhaku, muut lähetykset tehtiin ilman apuja. Muut menot oli hyviä, mutta vikassa jouduin lähettämään koiraa muutaman kerran ennen kuin se meni loppuun asti suoraan. Maasto oli tässä avarampaa, ehkä hajut liikkui tuulen mukana? Lisäksi kohtaa halkoi metsäkoneen jäljet poikkisuunnassa. Lopulta sain koiran kuitenkin etenemään tarpeeksi perälle. Maalimiehillä oli suorapalkkaus ja Rinna alkoi helposti tarjoamaan haukkua, kun palkan kaivelussa kesti koiran mukaan liian kauan. Lopuksi otettiin vielä parit haukuttamiset. Haukku lähtee koirasta kevyesti. Edelleen se häiriintyy minun liikkumisesta, mutta eiköhän se totu. Nytkin se kääntyi ensin minun suuntaan katsomaan ja sen jälkeen käänsi mulle selkänsä.

Sunnuntaina oltiin täytteenä toisessa hakuryhmässä. Rinnalle laitettiin kuusi maalimiestä valmiiksi. Lähetyksillä se lähti suoraan (kunhan vain katsoin, että koira oli alujaankin suorassa sinne minne halusin sen menevän), mutta koukkasi sitten linjalta ehkä tuulen myötä tai jostain muusta syystä. Maalimiehet kuitenkin löytyi. Jälleen koira aloitti haukun, kun maalimiehellä kesti liian kauan Rinnan mielestä palkkauksessa. Jatkossa maalimihet voisi ihan tahallaan hidastella :p

Läheiseltä ampumaradalta kuului koko ajan jatkuva pauke. SARAKIN oli mukana. Se oli alkuun vähän huolestunut, mutta muhittuaan hakutreenien ajan autossa se oli ihan normaali. Käytiin pieni metsälenkkikin eikä koira tuntunut kuulevan pauketta. Saran paukkuihin reagoiminen on vuosi vuodelta vähentynyt, mutta olen yllättynyt, että nyt ollaan jo tässä vaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti