maanantai 13. lokakuuta 2014

Lasuma

Lauantaina oli haun ilmaisutreenit Korson kentällä. Tauko on tehnyt RINNAN haukkuilmaisulle hyvää. Koira haukkuu varmemmin eikä hae enää niin paljon tukea minulta. Maalimiehelle mennessään se törmää maalimieheen varmaankin siitä se nyt hakee varmuutta. Hallinta oli alkaa huonoa, mutta sitten kun muistin miten Rinnaa käytetään niin se parani.

SARA oli paikallaanoloriveissä. Oli ok. Lisäksi hyödynsin vieraampaa kenttää ja otin seuraamistakin. Koira keskittyi ihan hyvin.

---

Sunnuntaina tokoiltiin Inkan kanssa Oulunkylän kentällä. SARA aloitti ruudulla. Se oli mennä häiriömerkille ja tämän jälkeen oikea merkki oli vähän ponneton. Loppuosa liikkeestä oli hyvä. Tehtiin sitten vähän vauhtimerkkejä. Luoksetulo tehtiin ylipitkillä matkoilla. Heittotakapalkkaus tuntuu nyt toimivalta. Seuraamisessa sanoin pariin kertaan äänestä, muuten seuruu oli hyvää. Sitten vielä tunnari. Se oli hyvä. Lopuksi Sara osallistui paikallaanoloihin. Oli ok.

RINNA teki luoksetuloa takapalkalla. Koira äänteli jätössä, joten sillekin namitus mukaan. Rinnalla on hyvä stoppitekniikka, mutta se pitää työstää vielä varmaksi. Seuraaminen oli hyvää. Hieman koira välillä edisteli, mutta sen asenne oli kunnossa. Ruutukin oli toimiva. Kaukoissa seisomaanlyhennykset ei toimineet ja koira tuli eteenpäin s-i-vaihdossa. Lisää jumppaa vaan. Lisäksi häiriötreenejä kaivataan, sillä yhteen vaihtoon koira tartti toisenkin käskyn sen huomion ollessa muualla. Tunnarin tuonnissa takapalkkaus ei nyt tuonut sitä mitä haluaisin. Tarttenee miettiä asiaa uusiksi.

---

Maanantaina juoksutettiin Marikan kanssa koirille viestiä. RINNALLA ei ollut ongelmaa vieraammassa ihmisessä toisessa päässä. Hyvin se kerjää nakkia :p Olin etenevänä. Jätin Rinnan Marikalle A:lle ja menin Jocken kassa B:lle noin sadan metrin päähän. Marika lähetti Rinnan ja se lähti hyvin, mutta palasi jonkin ajan päästä takaisin käymättä B:llä lainkaan. Uudella lähetyksellä se löysi B:lle. Tätä se on nyt tehnyt kolmesti peräkkäin. Ens kerralla kovemmat menetelmät käyttöön. Lopuilla lähetyksillä koira juoksi kerrasta sinne minne pitikin. Eli juoksua A-B-A-C-A-D-A. Välit B-C ja C-D oli noin 50 metriä. Käytöskin Rinnalla oli aika hyvää.

Sitten ATD:n tokoissa SARA teki EVL:n yksilöliikkeet koemaisesti häiriköitynä. Sarassa oli liikaa virtaa. Seuraamisessa jouduin sanomaan äänestä, kun meidät oli seuruutettu kahden tuolilla istuvan ihmisen väliin ja siinä piti tehdä täyskäännös. Äänestä sanominen ei tässä mennyt heti perille. Äänellä taisikin olla vähän eri syy kuin normaalisti häiriöistä johtuen. Metallihyppynouto oli hyvä. Luoksetulossa koira vinkui jätössä ja teki keskikertaiset pysäytykset. Ruutu oli hyvä. Zetassa koira kiekaisi maahanmenossa. Siitä otin liikkeen uusiksi. Nyt onnistui. Ohjatussa myöskin vinkunaa liikkurin viedessä kapuloita. Muut häiriköi seisomalla kapuloiden luona. Ei haitannut. Tunnarissa tuli ihmisiä koiran linjalle sen tuodessa kapulaa. Sara tuli ravilla, kun arpoi oikeaa henkilöä, jolle luovuttaa kapula. Oikein meni. Kaukoissa koiran toisella puolen ihminen teki koiran kanssa vaihtoja samaan tahtiin ja toiselta puolen heiteltiin hiekkaa koiran eteen. Sara teki vähän jähmeet kaukot, mutta teknisesti ne meni oikein. Lopuksi korjailtiin luoksetulon stoppia takaheittopalkalla. Näitä tarttis paljon. Ja mulle vähitellen opiksi koiran oikeat virittelyt ja energian purut ennen treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti