keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Tike

Tiistaina oli RINNAN toinen osteopaattikäsittely Carita Reijosella. Rinnan selkä oli pysynyt suorana edelliskerrasta. Mikä on hyvä, sillä koira on elänyt normaalia elämäänsä (ilman agilityä) ja selkä on sen kestänyt eikä se ole mennyt takaisin siihen tilaan missä oli. Nyt selkää työstettiin eteenpäin, mutta vieläkään se ei ole kunnossa. Parin viikon päästä uusiksi. Edelleen kiellettyä on kierrettä kroppaan aiheuttavat asiat (lähinnä pujottelu ja korkeat hypyt).

Illalla SARA tuurasi huippistreeneissä. Oli Villen koutsaus ja ohjaajatkin joutui urheilemaan :p Huomasin, etten osaa edes Saraa ohjata tarpeeksi jämäkästi. Rinnan kanssa ohjauksen puutteet näkyy helposti koiran antaessa suoraa palautetta, mutta Sara vaan yrittää minun virheitä paikkaillen. Sekin voisi paremmalla ohjauksella onnistua niin paljon paremmin. Omaa asennetta pitäisi muuttaa. Helpommin kuitenkin sanottu kuin tehty. Mun pitäisi oppia kaivamaan itsestäni se asenne, jota ohjauksessa tarvitaan. Toistaiseksi en vaan osaa. En vaan yksinkertaisesti edes tiedä, miten välillä se oikea asenne kytkeytyy päälle, se oikea olo vaan tulee jostain joskus. Näin pitkään on kestänyt, että olen tässä vaiheessa ymmärrystä :p


Sara irtoaa huonommin takaakiertoon, joten se piti oikeasti saatella kutoshypylle. Sen jälkeen tulikin kiire tehdä japanilaista. Irtoavamman koiran kanssa olisi ollut helpompaa. Saralle on vissiin jäänyt jokunen perusasia opettamatta, Rinnalle taas joku toinen. Ehkä se kuuluisa seuraava koira osaa sitten kaiken :p

---

Keskiviikkona oli kimppatokot Sirkuskentällä skeittaajahäiriöillä. SARA pääsi. Aloitettiin paikallaanoloilla, jotka tehtiin kahdessa rivissä koirat limittäin. Hyvin meni.

Sitten yksillöliikkeitä. Luoksetuloa tehtiin takaheittopalkalla. Ensin paristi palkkaus stopista ja sitten maahanmenosta. Näissä koira ennakoi stopissa palkkaa kääntymällä sivuttain, mutta nyt en anna sen häiritä. Lisää vaan näitä. Jätöissä annoin hiljennysnamit. Tunnarissa hajustettuna oli huonekalutappi väärien ollessa normaaleja tunnarikapuloita. Pitkästä aikaa jokin muu hajustettuna. Koira meni suu auki kapuloille, mutta rauhottui sitten haistelemaan nätimmin niitä. Ja sitten se haisteli ja haisteli. Pariin kertaa se merkkasi tapin, muttei nostanut sitä. Koitin kehua koiraa sen haistellessa tappia, mutta pieleen meni. Kehusta koira nosti tapin vieressä olleen tunnarin. Uudella käskyllä koira lopulta varmistui tapin olevan se oikea ja toi sen. Perään vielä normaali tunnari ja se oli hyvä.

Tauon jälkeen otettiin seuraamista. Ekassa liikkeellelähdössä Sara äännähti. Se oli tauon jäliltä virkeä. Samoin koira äänsi parissa liikkeellelähdössä skeittaajien luona, ehkä otti niistä sen verran häiriöitä? Näistä kaikista kuitenkin järjestelmällisesti huomautus. Käännös vasempaan ja liike seis -kuviossa Sara ei ollut hereillä ja se jatkoi matkaansa minun pysähdyttyä joutuen peruuttaamaan takaisin perusasentoon. Näihin muistutuksia. Jäävät oli aika kivoja, samoin kaukot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti