lauantai 25. lokakuuta 2014

Matitope

Maanantaina RINNA treenasi aksoissansa taas lähtöjä. Nyt se sai hyvästä pysymisestä lähdössä vapautuksen joko eteen hypylle tai taakse putkeen. Mun pitää olla todella jämpti koiraa jätettäessä. Koiralla pitää olla siinä tiukat raamit miten se saa olla. Ilman näitä Rinnan lähdöt on huonompia. Samoin nopsempi vapautus huonontaa seuraavaa lähdössä pysymistä. Jatkamme treenejä. Lisäksi Rin teki matalilla rimoilla serpentiinejä. Onnistuttiin nyt jopa kolmella esteellä, mutta edelleen tässä on vielä paljon opiskeltavaa.

HAU:n tokoissa oli Sirken koulutuskerta. Rinnalta katsastettiin kaukoja. Ongelmana niissä on s-i-vaihdossa taaksepäin meno. Varsinaisesti se ei ole ongelma vaan se ettei koira tiedä tarkalleen mitä siltä halutaan (=takajalkojen paikoillaan pysyminen). Rin pystyy tekemään vaihdon onnistuneesti pitkästäkin seisomisasennosta. Se vain käyttää voimaa niin paljon vaihdon tekemiseen, että siirtyy taaksepäin. Tähän tuli monta neuvoa: takajalkatargetti, hyppyvaihto ja takatassuista kiinnipitäminen. Kokeiltiinkin viimeisintä ja se voisi toimia.

Sitten katsottiin jäävien tilanne. Olen opettanut seisomiseen ja maahanmenoon uuden tekniikan, joka ei ole tosin vielä valmis. Se on kuitenkin hyvällä mallilla. Tällä kertaa keskityttiin asentojen pitämiseen, joka on esim. pk-kokeissa ollut Rinnalle vaikeaa. Nyt jätin koiraa maahan tai seisomaan ja mun poistuessa koiran viereltä toinen koira teki vieressä putkea. Tämä oli Rinnalle sopivasti häiriöksi ja nykymistä tuli. Näitä lisää. Lopuksi tehtiin nopsaan seuruuta kaaviona. Rinnalle saatiin ruma köyryselkäseuraaminen aikaiseksi, kun huomautin sitä sen asenteesta. Koira kyllä tsemppasi siitä, mutta samalla ahdistui, mikä näkyi koiran asennossa. Mun pitää hioa huomautuksen voimaa. Tälä hetkellä Rinna tekee hyvin töitä mun kanssa ja pienempi huomauttaminen voisi olla nyt paikoillaan silloin, kun sitä tarvitaan.

---

Tiistaina Sporttis-agikimppiksessa tehtiin joskus huippistreeneissä ollutta rataa:SARA teki ekan kierroksen 45-senttisillä rimoilla ja toisella kierroksella sillä oli 55-senttisen rimat. Muutos oli iso. Ohjaus tuntui paljon paremmalta koiran tehdessä maksirimoilla, rytmitys vaan toimi siten paremmin. Kuulemma myös koiran meno oli näyttänyt paremmalta korkeammilla rimoilla. Rimat voi siis vissiin nostaa takaisin ylös jo. Ohjaksessa oli kappas vaan samat ongelmat kuin silloin Rinnan treeneissäkin.

---

Torstaina SARAN aksoissa rimat oli nyt 55 senttisiä. Nyt ne vissiin on sitten nostettu :p

  
Saraa oli rentoa ohjata. Luulen kyllä, että fiilis oli itsensä huijaamista. Saraa voi huonollakin ohjauksella ohjata hyvällä fiiliksellä :p Vaikka meno näyttikin kuulemma hyvältä, niin silti minussa asuu pikkuskeptikko :p Aina voisi parantaa. Ainakin ilman tiukkaa ohjausta kaarteet levähti 13.-14. esteillä. Loppusuoralla esteet oli ahtaasti ja ohjatessa puomin puolelta koira luki 20. esteen takaakiertona. Keppien puolelta ohjaten koira meni radan mukaisesti. 

---

Perjantaina tokoiltiin Päivin kanssa lähikentällä. Koirat vuorotteli tehden kaksi kierrosta kukin. RINNA aloitti luoksetulon pysäytyksillä takapalkalla. Se valahti taas alkuun seisomisista maahan, mutta saatiin ne sitten sujumaan. Pysäytykset elää vielä ja pitäisi alkaa valkkaamaan vain ne parhaat sieltä vähitellen. Lähdössä koira nostaa herkästi kyynäriään. Siihen tiukka linja. Sitten koiralle (hyvä) ruutu alle ja tunnari. Muuten hyvä tunnari, mutta koira haukkui lähtiessään kapuloille. Toistossa käskin sen hausta maahan ja uudella lähetyksellä haukkua ei enää päässyt. Haistelut oli hyviä molemmissa, oma löytyi ja se palautui laukalla eikä törmäystäkään tullut luovutuksessa. Näihinkin kuten kaikkeen muuhun rutiineja, mutta samalla tarvitaan myös kuuntelutreenejä. Rinnan kanssa pitäisi uskaltaa enempi vaan tehdä ja kokeilla asioita.

Toiselle kierroksella tehtiin seuraamista. Alkuun koirassa oli väärä vire, mutta loppua kohden se parani. Mulla ei ole oikein kunnon keinoja Rinnan kanssa sen tehdessä tuollaisessa vääränlaisessa mielentilassa, mutta namit kädessä toimii aina, niin nytkin. Sitten vielä kaukoja. Rinna väläytteli hyviä vauhtojaan, mutta tähänkin se tarvii rutiineja eri paikoissa.

SARAKIN teki luoksetulon pysäytyksiä heittotakapalkalla. Se tekee näissä aina ekan vaihdon huonosti ja sitten alkaa tekemään parempia toistoja. Sitä on kuitenkin palkattu näistä kaikista. Nyt yritettiin palkata vain hyvistä, mutta ehkä juuri siitä johtuen koira ei tehnyt nyt hyviä pysäytyksiä. Se ei ole ehkä vielä valmis parempien toistojen valintaan. Ohjatussa noudossa noudattettiiin vain oikeaa kapulaa ja tästä koira sai pallon vauhdista sen ollessa lähellä tuomassa. Oli hyvää. Tehtiin sitten seuraamista ja koira ihan ihan huono. Se oli liian kierroksissaan. Jäikö koiran mieli palloon, kun se piti kontaktia mun taskuun vai mikä oli. Lopputulos oli kuitenkin se, että koira ahdituksissaan äänteli. Tämä saatiin laukaistua namien avulla. Voisi laittaa nyt seuraamisen palasiksi ja keskittyä sen osiin ja sitä kautta saada seuraamisesta paremman ja etenkin koiralle oikeamman asenteen siihen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti