lauantai 13. joulukuuta 2014

Dotcon


DOTIN oma päivitys taas väliin. Tällä hetkellä naksuteltavana asiana on 2on2off. Tämä on selvästi vaikeinta tähän astisista Dotin ymmärtää. Palkkaustiheyden ollessa liian pieni pentu alkaa useinmiten tarjoamaan sen sijaan tutumpia maahanmenoja ja peruuttamisia. Tarttis vaan saada itselle malttia tämän opettamiseen. Ensimmäisiä käskysanojakin alkaa jo olla. Arkiluoksetulokäsky "Tässä" on toiminut jo pitkään, se on tähän asti toiminut tilanteessa kuin tilanteessa. Arkiodotuskäsky "Odota" toimii jo kotiovella. Koirilla ei ole lupaa tulla sisään omin luvin ja tätä on toisteltu joka sisääntulolla. Odotuskäsky toimii myös pienellä muisutuksella muuallakin. Maahankäsky on nyt uusin opittu.


Leikkimisen suhteen mennään ennallaan. Kotona se leikkii, muualla huonommin. Kotona se pystyy jo jossain määrin leikkimään, vaikka ruokaakin olisi. Ruokaa ei tokikaan ole samaan aikaan tarjolla, mutta se pystyy vaihtamaan syömisestä leluun eikä enää jää niin kaipailemaan ruokaa. Leikkimisestä se saa näissä tilanteissa ruokaa palkaksi. En tiedä onko tämä sille niin luontaista vaiko nyt opittua. Dot on alkanut myös enenemässä määrin kanniskella ulkona asioita (roskia, oksia, kiviä tms.) ja pennun aarrevarasto terassilla alkaa olla jo aika suuri. Sisällä se kuljettaa aarteensa sohvalle. Sinne kulkeutuu vikkelästi penskan varastamat kengät jne.

Dot on ollut alusta lähtien äänekäs. Se ilmaisee itseään haukkumalla. Se haukkuu etenkin kokiessaan vääryyttä. Esim. se menee haukkumaan väliin Rinnan ja Saran leikkiessään keskenään ilman Dotia, kun jollain on parempi lelu tai herkku tai kun pentua komentaa niin se haukkuu vastaan. Dot vaikuttaa Rinnaan ja Saraan verraten ohjaajakovemmalta koiralta. Se osaa jo lällätelläkin! No sainpa taas sitä mitä halusinkin :p

Märän rotan kuvasi Vappu Hukkila.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti