keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Reenejä

Sunnuntaina ATD:n hallilla ensin DOTIA. Se lähti leikkimään heti ja leikki tosi hyvin! Se repi ja jahtasi lelua, haki heitettyä lelua ja ymmärsi kuolleenkin lelun päälle. Ruoalla tehtiin erikseen perusasentoihin tuloa molemiille sivuille ja sivuaskelia. Nyt ei ollut puolieroja tekemisessä. Imutusseuruussa keskityttin täyskäännöksiin molemmin puolin. Lisäksi penska teki paikkamakuun ja -istumisen alkeita. Pystyn liikkumaan jo muutaman metrin pennun luota.

SARA teki EVL:n liikkeitä.
  • Tunnarit piilotin agilitykrääsän sekaan. Oikea löytyi.
  • Luoksetulo ensin kokonaisena. Se oli tosi hyvä! Sitten erikseen pysäytyksiä, jotka oli ihan ok, muttei niin hyviä kuin kokonaisessa liikkeessä.
  • Kaukoissa koiralla oli vähän liikaa virtaa. Ekan s-i-vaihdon koira teki huonosti.
  • Seuraamisessa namitin koiraa maahan lähdöissä. Keskityttiin enempi käännöksiin ja askeleisiin.
  • Jäävät peilin edessä. Hyviä!
  • Ruutu oli nurkasta nurkkaan, harvemmin näin. Sara meni ekalla sivusta sisään ja vielä huonoon kohtaa ruudussa. Seuraavilla se osasi. Käskin koiraa joko stoppaamaan tai suoraan maahan ruudussa tai teetin kaukoja. Hyvin kuunneltu.
  • Ohjatussa noudossa kapulat oli ruotsalaisia metallikapuloita. Noudatin kummankin puolen, eli ison ja pienen kapulan. Hyvin tuli molemmat.
---

Maanantaina oli Oilin koulutus AgiTokolassa. RINNA osallistui. Halusin neuvoja Rinnan kanssa etenemiseen. Sen tokoura on ollut varsin katkonainen ja sen kanssa on junnattu paljon samoja asioita, joten koiralla on paljon odotuksia liikkeisiin. Temppuradoissa taasen se menee vaikeaksi, kun yleiset säännöt ei pädekään. Tämä purkautuu ääntelynä. Nyt tehtiin ensin virittelyt hyppynoutoon ja kapulan heitto esteen yli. Sen jälkeen koiraa ei lähetettykään noutoon (jonne koira jo nyki) vaan täyskäännöksen jälkeen se käskettiin tekemään tunnari. Tämä sujui hyvin. Sitten samaan tapaan ensin ruutu alle ja seuraamaanoton jälkeen lähetys tunnariin. Tämänkin temppuliikkeenä sujui. Tunnari useinkin rauhallisena liikkeenä sopii Rinnan temppuratoihin. Sitä vastoin ruudussa taasen oli vääntämistä ääntelystä lähetyksessä. Näihin vielä tiukempi suhtautuminen, ääntä ei vaan hyväksytä. Nyt olen käskenyt koiraa maahan äänestä, mutta selvästi se ei enää toimi eikä koira välttämättä edes tottele maahankäskyä heti vaan vasta viiveellä. Sekään ei ole sallittua. Koiralle pitää selkeästi kertoa mitä siltä halutaan ja mitä ei. Epäselvä kertominen nostaa vaan Rinnan kierroksia. Nyt vaan mulle pitkää pinnaa näihin. Rinnan kanssa pitäisi osata olla hyvin mustavalkoinen, paljon mustavalkoisempi kuin osaan tällä hetkellä olla.

Lopuksi tehtiin vielä pikaisesti häiriötreenejä. Koirakot oli tiiviissä rivissä ja tehtiin makuun käskytyksiä alas ja ylös. Rinna on ollut näissä hyvä, mutta nyt se reagoi Oilin käskyihin (Oili käytti samoja käskysanoja kuin mitä Rinnalla on käytössä). Pomppiva liikkuri sen sijaan ei haitannut. 

Päivi treenasi DOTIA sivussa. Ne teki ainakin sivulla maahanmenoja. Ne on olleet Doolle vaikeita, sillä se käskyn kuultuaan siirtyy eteen tekemään maahanmenon. Lisäksi Doo teki ekaa kertaa tunnarikapulan haukkaamista. Se jäi mieluusti jyrsimään kapulaa, vaikka ruokaakin oli tarjolla!

---

Tiistaina Sporttis-kimpassa oli pentutreenejä. DOT teki esteistä putkea suorana ja mutkalla sekä pussia helmaa nostaen. Ohjauskuvioista tehtiin eteenmenoa siivekkeiden välistä, siivekkeen kiertoa, persjättöä ja sylkkäriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti