tiistai 9. joulukuuta 2014

Kolmen koiran tokot

Maanantaina HAU:n tokoissa SARA ja RINNA teki samoja asioita. Kummasti kummallakin on työstettävää samoissa liikkeissä :p Rinna oli ekassa paikallaanoloryhmässä. Maahan se meni hyvin omilla käskyillään alas ja ylös. Makuun aikana se meni hieman lonkalleen, mutta korjasi asennon kosketuksesta. Saran ryhmä teki molemmat paikallaanolot. Makuun koira teki pää maassa. Nyt sain vähennettyä apuja pään suoraan laitossa vain askellukseen koiraan päin hieman kumarassa. Hyvin se oli, myös istumisessa.

Luoksetuloissa Rinnan kanssa pitäisi nyt järjestelmällisesti alkaa häivyttää takapalkkaa. Se osaa ihan hyvät pysäytykset, mutta tekee ne vain takapalkan voimasta. Sara teki pysäytyksiään heittotakapalkalla. Se sopii Saralle.

Sara teki huvin vuoksi ruudun ja ja tunnarin yhdistelmänä. Linkki esimerkkiin.  Eli tunnarikapulat muodostivat ruudun viivat ja yksi kapuloista oli minun hajustama. Ekalla Sara meinasi alkaa heti haistelemaan kapuloita eikä mennyt ruutuun paikalleen. Seuraavilla toistoilla se meni hyvään paikkaan ruudussa ja malttoi kuunnella käskyjä. Ensin käskin sen maahan asti ja seuraavalla vapautin sen jo seisomisesta haistelemaan tunnareita. Tunnari sujui hyvin. Rinnallekin kokeiltiin samaa. Se ei meinannut päästä ruutuun asti sisälle, kun se alkoi jo käymään kapuloita läpi. Avuksi piti laittaa kosketusalusta, jotta koira päätyi ensin ruudun sisälle. Tunnarissa ei ollut ongelmaa. Rinna teki tunnaria myöskin tavallisena omaa piilottaen. Tässä keskityttiin enemmänkin lähtöluvan odottamiseen. Nyt koira ei vinkunut liikkurin viedessä kapuloita, mutta nyki liikkurin käskystä. Tässä nakkasin namit maahan ennen lähetyskäskyä. Näitä lisää. 

Seuraamisessa kummankin kanssa keskityttiin mielentilaan (äänettömyyteen) palkaten koiria ruoalla maahan ennen liikkeellelähtöjä. Koitin keskittyä myös koirien seuruupaikkaa, etenkin Rinnan paikkaa pitäisi saada taaksepäin. Kaukoissa Sara sai palkkaa paljolti m-i-vaihdoista, ne on olleet jostain syystä vaikeita. Nyt ei ollut vaikeaa. Rinna teki vaan toistoja toistojen takia. Sen tekniikka on edelleen vähän epätarkkaa.

DOO teki perusjuttujansa vähän sinne päin ruoan kanssa. Se ei suostunut nyt leikkimään ollenkaan, kun sen piti tuijottaa noutoa tekevää koiraa.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin tehdä tollainen tunnari! Ainakin etureunaan ne kapulat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia juttuja on aina kiva kokeilla :) Kuvittelin, että ruutuun meno olisi helppo ja tunnari ei, mutta toisin kävi!

      Poista