maanantai 1. joulukuuta 2014

Hallitreenejä

Perjantaina treenailtiin ATD:n hallilla. DOT pääsi ensin. Päästin sen halliin irti ja se lähti juoksemaan rallia kuten Rinna :p Pennun juostuaan juoksunsa keskityttiin leikkimään villasukilla. ATD:n halli on paikka, jossa Doo useimmiten lähtee leikkiin mukaan. Leikkimisen jälkeen tehtiin muurin pilarin kiertoa ruokapalkalla. Jälleen siirsin namialustaa vähitellen eteenpäin, jotta sain pennen kiertoon. Dot irtoaa alustalle hyvin jo parista kymmenestä metristä.

Sitten SARA vuoroon. Sara ei ole tainnutkaan olla hallissa maton laiton jälkeen. Koira sai tehtäväkseen EVL:n liikkeitä. Rauhottelin koiraa ensin namien etsinnällä maasta. Vire oli silti siinä ja siinä oliko liikaa. Saralle sopinee rauhotteluksi palloilu tai pienet tehtävät. Ekana tehtiin hyppynouto ruotsalaisella metallikapulalla. Sitten luoksetulo, jossa namitin koiran jätössä. Pysäytykset oli Saraksi hyviä. Seuraavaksi ruutu, jonka toisella puolella oli A-este ja toisella hyppyjä. Sara otti häiriötä ja meni A:n puoleisesta sivusta ruutuun. Pysäytin koiran seisomaan enkä käskenyt ollenkaan maahan. Kaukoissa m-i-vaihto ei toiminut ellen käskyttänyt koiraa tosi selkeästi. Selvästi käskyt mietintään. Kaukoissakin namitin koiran jätössä. Tunnari oli hyvä. Lopuksi seuraaminen, jossa koira sai aina ennen liikkeelle lähtöä syödä maasta ruokaa. Ei näin kerran jälkeen vaikuttanut seuruuseen, mutta tehdään näitä lisää. Lopuksi vielä ruutuun menoja. Nyt koira meni toisesta sivusta sisään ja vasta kolmannella se meni suorilta. Häiriöruutuja saapi taas treenata.

---

Maanantaina oli hallilla Päivin kurssia. SARA teki luoksetulon pysäytyksiä heittotakapalkalla. Ne paranee! Jätössä koira helposti vinkuu. Tässä enempi namia koiralle syötäväksi. Sitten seuraamista. Lähdöissä annoin koiralle ruokaa maahan. Ei tullut yhtään ääntä, mutta koira tuntuu olevan aika kierroksilla silti. Tehdään tätä lisää ja katsotaan mihin tämä johtaa. Sitten vielä tunnari jonossa. Tunnarikapuloiden seassa oli myös metallikapuloita. Nenä teki hyvää työtä. Koira nykäisi liikkurin käskystä, joten otettiin vielä toinen jossa palkkasin koiran jo ennen lähetystä. Loppuun vielä paikallaanolot. Istuminen oli hyvä. Makuussa autoin koiralta pään maahan. Sen jälkeen se pysyikin sivullenousuun asti.

DOT teki välissä omiaan. Halliin tullessa se haistoi pöydältä ruoan eikä kyennyt leikkimään. Myöhemmin sain sen leikkimään vähän. Ruokansa pentu sai tekemällä maahanmenoja ja seisomisia. Maahanmenotkin penne kykenee nyt tekemään pompusta. Sitten tehtiin kummallekin sivulle tuloja. Edelleenkin palkkaan koiraa vaan takapään käyttämisestä eikä istumista ole vielä otettu mukaan. Lisäksi tehtiin seuraamista imuttamalla. Tätä on tehty vasta vähän, voisi tehdä enempikin.

---

RINNA sai tehtäväkseen pitkästä aikaa namijäljen (n. 50 m) pellolla. Edellisestä kerrasta on aikaa ja hieman pelotti mitä tuleman pitää, mutta koira tekikin nätisti töitä. Se odotti lähtölupaa paalulla ja keskittyi hyvin namien syömiseen. Pienellä vaivalla sain vaadittua siltä hyvän etenemisrytmin, välillä tosin oli kaahaamista. Eli treeni jatkettiin samasta mihin se viime kerralla oli jäänyt. Katellaan millon seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti