tiistai 30. joulukuuta 2014

Viimeisimmät

Koirat vietti joulun eri paikoissa hoidossa. Kiitokset vaan vielä hoitopaikoille! Eilen palasi viimeisetkin koirat ja heti treenattiin :p ATD:n tokoissa RINNA teki voittajan yksilöliikkeet (ilman metallinoutoa) palkatta. Käytin sosiaalista palkkaa eli annoin koiran hyppiä päin tai silittelin sitä liikkeiden jälkeen ja kesken liikkeidenkin. Noudoissa vapautin koiran perusasennosta ennen noutoksäkyä eikä ääntä päässyt. Ruudussa sitä vastoin en ollut tarpeeksi tiukkana vaatimuksissa ja koira pääsi yllättämään haukulla. Seuruissa vapauttelin koiraa hyppimään vasten liikkeellelähdöissä tai silittelin koiraa silloin. Ääntä tuli jonkun verran, mutta pahimmat karsiutui. Muuten seuraaminen on rumaa, koiran paikka seilaa, se useimmiten edistää. Kaukoissa pakka ei pysynyt kasassa ja tekniikka oli huonoa. Luoksetulo nostattaa liikkeenä Rinnaa ja se äänteli minun kävellessä poispäin. Pysäytykset oli huonot, mutta koira kuitenkin suoritti ne. Näitä treenejä tarvitaan lisää.

Sitten Purinalle HAU:n tokoihin, jossa SARA pääsi hieman tekemään. Sara teki sillisalaattina mm. seuraamaan tuloja eri agisuorituksista ja muutenkin seuraamisen asennetta. Oli rentoa! Lisäksi väännettiin takapään käyttöä. Jäävistä maahanmeno kaipaisi taas muistuttelua. Pää maassa makuukin vaatisi muistuttelua. Kaukot oli hyvät. Samoin luoksetulon pysäytykset, joita tehtiin takaheittopalkalla.

---

Tänään ehdin treenaamaan kaikki Sporttiksen kimppavuorolla. Ensin aloitettiin hyppytekniikalla. Alkuun kuuden esteen perussarja ja sitten set pois okserilla (takariman korkeudet 45-55-65-45 cm). RINNALTA kaikki näytti sujuvan vaivattomasti. SARA teki vain set pointin. Se kolautti keskimmäisessä korkeudessa ekalla kertaa, joten se tehtiin toisenkin kerran. Sitten isot teki kahdella hypyllä takaakiertoja. Ajatuksena olisi saada kummallekin itsenäisyyttä enemmän kiertoon. Tein ohjausta myös ilman käsiä. Sitten vahvistettiiin vielä käteen asti tuloa. Saralta onnistui aika kivasti kaikki. Rinnalla oli liikaa virettä ja sen takaakierrot meni sählätessä. Käteen sain sen tulemaan yllättävän hyvin.

DOT yllätti tarjoamalla ensimmäisenä mutkaputkea sekä pimeästä kulmasta putkeen menoa! Tehtiin lisäksi putkesta putkeen juoksutusta sekä poispäinkäännöllä putkeen ohjausta. Sujui yllättävän hyvin nämäkin. Lisäksi penne teki siivekkeen takaakiertoa kumpaankin suuntaan namialustaa siirtämällä. Näissä se vaihtaa kivasti suuntaa. Namiohjauksella tehtiin sylkkäreitä sekä lisää poispäinkääntöjä. Lopuksi pentu sai tehdä paikallaanolon alkeita istuen ja maaten sekä jouluhoidossa oppimaansa syliin hyppäämistä.

2 kommenttia:

  1. Syliin hyppääminen on kaikkein tärkein taito, jopa Rommi osaa sen!

    VastaaPoista