sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Numerot 2014

Edellisvuosien tapaan keräsin nytkin numerot Saran tokokokeista sekä Rinnan jälkitreeneistä.

Ensin SARAN tokokokeet:


Sara osallistui 9 kokeeseen tänä vuonna. Alkuvuodesta käytiin muutamassa karsintakokeessa, sitten jokusessa taviskokeessa. Kesällä oli vuorossa SM-koe ja syksyllä KV-koe, josta kotiin viemisenä tuli CACIOB. Tulosten keskiarvo nousi nyt reiluksi ykköstulokseksi aiemmin sen jäädessä kakkostuloksen puolelle.

Nollattuja liikkeitä oli tänä vuonna vain yksi, kaukot ja nekin nollattiin vain kerran. Suurin ero edellisvuoteen tekeekin kaukot, joissa keskiarvo sekä nollan kanssa että ilman nollaa laskettuna nousi numeron verran. Samoin luoksetulo on parantanut keskiarvoaan. Hienoa, että parannusta näkyy niissä liikkeissä minkä eteen on eniten tehty töitä. Lohdullista. Viime vuoden kolme nollaa tunnarista erottuu verrattuna tämän vuoden arvoihin. Ainoat hieman alaspäin menneet numerot lötytyy seuraamisesta ja zetasta. Seuraamisen kanssa onkin painittu tänä vuonna ja sen ongelmat todellakin näkyy kokeissa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin numeroinakin hyvä vuosi! Fiilis koiran osaamisesta on myöskin noususuunnassa :)

RINNA teki jälkiä tänä vuonna vähemmän kuin viime vuonna. Ehkä kuitenkin laatua oli nyt enemmän ;) Jäljestyskilometrejä kertyi yhteensä 18,13 km. Niistä suurin osa tuli tavallisissa jälkitreeneissä, mutta vajaa puolitoista kilometriä tehtiin jälkiä peltojälkiperiaatteella. Peltojäljet jää analysoimatta, sellaista räpellystä se oli :p Varsinaisia jälki ajettiin 21 kpl ja ajallisesti treenikerrat jakaantui koko vuodelle, joka kuulta löytyy joku treenimerkintä. Mukaan mahtui kaksi koejälkeäkin. Erityisen iloinen olen keppien ilmaisuprosenttien noususta. Vuoden lopullinen arvo oli 83,91 % (viime vuonna 79,62 %). Edelleen ilmaisujen kanssa saa tehdä töitä, mutta suunta oli ainakin tänä vuonna oikea. Jälkien pituudet vaihteli 50 metristä (koira eksyi) 1550 metriin. Pituuden keskiarvo oli 795,24 m. Janat oli molempiin suuntiin melkein tasaisesti (oikealle 12 kertaa ja vasemmalle 9 kertaa). Takajäljestä tuli ongelma tänä vuonna. Koira nosti takajäljen 8:lla (38,10 %) kerralla eli lähes puolella kerroista. Tietääpä taas mihin panostaa ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti