keskiviikko 9. lokakuuta 2024

ATCH!

Dot kisasi viimeiset agilitykisat ASCA:ssa syyskuun lopulla. Tuomarina oli belgialainen Peggy Meersman. Dot osallistui lauantaina kahdelle agilityradalla tehden loput kaksi tarvittua tulosta ASCA:n agilityvalioksi (Agility Trial Champiom, ATCH). Aika viime tippaan meni valioituminen, sillä kisoja on seuraavan kerran ensi kesänä koiran ollessa nyt jo 10-vuotias. Dot jää nyt agilitystä eläkkeelle ja sen sijaan se keskittyy taas eläkeläisten lajeihin eli hoopersiin ja noseen.

Ei nyt muistella miten rumia ne radat oli, mutta niitä rumia ratoja tehtiin paljon! ASCA:n agilityvalioitumiseen tarvitaan vähintään 61 hyväksuttyä suoritusta. Niistä 29 agilityradoilta, 16 hypyiltä ja 16 gamblersista.



Ike kävi sunnuntaina juoksemassa kaksi hyppyrataa. Se toimi osaamistasonsa mukaan. Mukavasti siihen on tullut fokusta ja irtoamista mukaan. Ekalla radalla tippui yksi rima ja toisella kaksi. Vähän koira lähti myös kuumumaan. Vielä kuitenkin vire oli säädeltävissä. Tarvitaan vaan lisää rutiinia ja kokemusta tähänkin.