lauantai 22. marraskuuta 2008

HSKP:n vapaavuoro


Vapaavuorolla paikalla oli meidän lisäksi kolme koirakkoa eli hyvin riitti tilaa hallissa. Tällä kertaa keskityttiin muutamaan vaikeampaan liikkeeseen.


 


Aloitettiin ruudulla. "Missä ruutu?" –kysymyksellä Sa katsoo ruutuun päin. Pitäsi testata tätä myös muista suunnista ruutua lähestyttäessä, jotta tietäisin ymmärtääkö koira tosissaan kysymyksen. Lähetykset tein muutaman metrin päästä. Saralla on vaikea vielä hahmottaa ruutua ja sitä, mitä siellä pitäisi tehdä. Usein se juoksee joko ruudun läpi tai sitten hieman vasemmalle puolelle. Lisäksi mun "Seis"-käsky tulee monesti aivan liian myöhässä, pitää siis itsekin skarpata. Pääasiassa ruututreeni oli kuitenkin leikkimistä ja namien syöntiä ruudussa.


 


Hypyssä otettiin alkuun pari suoraa hyppyä, joissa vapautin koiran ilmasta esteen takana olevalle palkalle. Sitten istumisia hyppyesteen takana. Välillä vapautin suoraan tästä ja välillä otin vielä sivulle tulon. Tällä kertaa Sa ei jäänyt kertaakaan istumaan aivan esteeseen kiinni! Istumapaikka oli välillä ohjaajasta katsoen oikealla, mutta kuitenkin vielä ok paikassa (koira pääsi vaivattomasti hyppäämään esteen yli). Jotain edistystä siis :)


 


Luoksetuloja otettiin jälleen pysäytyksellä ja ilman. Ensin kokeilin ilman takapalkkaa ja tuloksena oli hidas pysähtyminen. Takapalkan kanssa pysähdykset terävöityivät. Pitää muistaa pyytää jotakuta katsomaan Saran pysähtymisiä sivusuunnasta, jotta tietäisin tarkemmin missä mennään. Lisäksi pitäsi välillä ottaa treeniin mukaan myös pysähtymistä merkkaavat tötsät, jotta osaisin käskyttää oikeassa kohdassa.


 


Kaukokäskyissä Sa on tainnut sisäistää sanan "Kauko". Ainakin se katsoo oikeaan käteeni, kun siirryn sen eteen (teen oikealla kädellä istu-käsimerkin). Kaukoissa otettiin istu-maahan-istu –vaihtoja metrin parin päästä käskyttäen. Palkkasin jokaisesta istumisesta ja useimmista maahanmenosta. Hyvin meni tällä kertaa, ehkä tuo vihjesana alkaa tosiaan toimia.


 


Muiden tehdessä omiaan otettiin paikallaanmakuu. Kävin palkkaamassa koiraa vähän väliä, sillä tarkoituksena on saada Saran makaaminen siistimmin (vähemmän lonkka-asentoja ja pään heijaamista sekä tassun kääntöjä). Tiheällä palkkaamisella Sa pysyykin terävämpänä paikoillaan. Terävämmännäköisenä se pysyy myös minun ollessa piilossa tai selin. Olinkin osan ajasta selin. Makuutusaika oli yhteensä useamman minuutin.


 


Viimeisenä otettiin vielä noutoliikettä. Muutaman kerran noutoa jalan ollessa esteenä. Kiersi nätisti kapulan.


 


---


 


Kotimatkalla otettiin kiertoa. Kierrot onnistuivat jo useamman metrin päästä. Kiertosuunnatkin alkaa hahmottua. Oikealla kädellä ohjatessa koiran on tarkoitus siis kiertää oikealle ja vasemmalla vasemmalle.


 


Keppipujotteluharjoitteluakin päästiin tekemään, kun tajusin, että tietynlaiset pyörätelineet on juuri sopivia siihen ;) Saran kanssa on viime aikoina otettiin enemmälti kauemmaksi lähetyksiä eikä Sa ymmärtänyt nyt käsiohjausta. Nami nenässä kiinni toimi kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti