keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Tokoa lappalaisittain


Tänään tokoiltiin jälleen lappalaisporukassa yliopiston hiekkaparkkiksella Viikissä. Alkuun otin jättöliikkeitä (maahan & seiso) sekaisin. Yhden kerran Sara tarjosi taas maahanmenoa seisomisen sijaan, mutta muuten kuunteli hyvin. Sen jälkeen otettiin täyskäännöksiä vasemmalle, lähinnä taas vain pyörien paikallaan. Kauaksi tuo ei erkane käännöksessä, mutta muuten en tiedä missä vaiheessa mennään (kun ei ole niitä silmiä selässä, pitänee pyytää jotain joskus katsomaankin tätä liikettä). Sitten vielä liikkeestä istumisia. Näissä pitää olla edelleen käsimerkki. Eipä olla treenattu tätä liikettä hetkeen, joten ei ihmekään, kun ei edistystä tapahdu...


Seuraavaksi avoimen luokan kaukoja noin metrin päästä. Koiran takana oli palkka, mutta vaihdellen nami tuli välillä edestäkin jompi kumpi palkaa tulo joka vaihdon jälkeen. Kokeilin tällä kertaa erilaista käsimerkkiä istumaannousuun eli nostin käden ylös edestäpäin. Näyttäisi toimivan hyvin, koira siis nousee istumaan ripeästi eikä vajaita asentoja näkynyt. Ehkä muokkaamme käsimerkkiä uudenlaiseksi siis. Itselleni risuja siitä, etten muista koskaan käyttää vihjesanaa...


Noutoa otettiin puukapulalla. Tällä kertaa vein kapulan koirasta katsoen vasemmalle ja itse asetuin koiran eteen. Jospas Sa alkaisi tällä tavoin hahmottamaan kapulan kiertämistä. Tarkoituksena on siis vähitellen tehdä mutkasta jyrkempi. Tuontivauhtia kasvateltiin jälleen lelun kanssa. Välillä otin pelkkää kapulan heittoliikettä ja kävin itse sitten noutamassa kapulan. Ei ennakointeja noudossa :)


Paikallaanmakuuta tein lyhyissä pätkissä noin viiden metrin etäisyydellä. Kävin palkkaamassa vähän väliä eikä koiruus ehtinyt lainkaan käännellä takapäätään. Paikallaanoloa tehtiin myös ryhmänä. Tällä kertaa Sa sai olla istumassa paikallaanolon ajan. Aikaa oli 2 min ja etäisyyttä reilu 5 m. Sa pysyi paikallaan hyvin ja oli terävännäköinen.


Sen jälkeen otettiin seiso-maahan-seiso -vaihtoja lähikontaktissa. Ympäristö aiheutti näköjään vähän häiriöitä ja liikeradat ei olleet puhtaat (jalat liikkui suuntaan ja toiseen etenkin seisomaan noustessa).


Sitten luoksetuloja lelun kanssa. Väliin otin pysäytyksen, joka meni hyvin pitkäksi. Sen perään sitten jälleen pysäytyksiä ja pelkkiä luoksetuloja itse peruutten ja koiraa kutsuen. Namipalkka on näköjään tähän parempi, sillä koira alkaa vahtaamaan liikaa lelua.


Lopuksi vielä BH-kokeen ilmottautumistilannetta parin ihmisen avustuksella. Otin Saran perusasentoon ja "tuomari" tuli kättelemään. Otettiin myös niin, että "tuomarin" ollessa paikallaan me mentiin tuomarin luo. Ei yhtään vastenhyppyä missään tilanteessa. Jos namia oli kädessä tai käsi edes namitaskussa, niin Saraa ei "tuomarit" kiinnostaneet lainkaan ja ilman namiakin pysyi paikallaan käskettäessa. Pientä edistymistä siis ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti