sunnuntai 16. marraskuuta 2008

HurHan vikat


Viimoinen kerta siis HurHan tokokurssia. Energiaa Saralla oli vähemmän kuin eilen, mutta kuitenkin riittävästi. Huomaa taas, että suunnitelmallisuus puuttuu treenistä ja tulee otettua liikkeitä siinä järjestyksessä kun ne mieleen tulee... Sillisalaattia siis.


 


Alkuun omaa vuoroa odotellessa otettiin hyppyä. Aluksi lelu esteen toiselle puolen ja vapautus ilmasta. Sitten liikettä kokonaisena avoimen luokan liikkeenä esteen läheltä. Sa jää toisella puolen ihan esteen taakse, muuten hyvin meni.


 


Luoksetuloja otettiin jälleen pysäytyksellä ja läpimenoina. Tällä kertaa laitoin nameja purkkiin koiran taakse ja näin tehtiin alkuun pelkkiä läpimenoja. Sitten pysäytyksiäkin väliin. Kertaalleen Sa koitti ennakoida pysäytyksen jälkeen purkille, mutta silloin kutsuinkin sen sitten luokse. Muuten meni hyvin; vauhtia riitti ja pysähdykset oli näpäköitä.


 


Sitten otettiin erinäisiä seuraamisia, lähinnä lyhyitä pätkiä. Takapääkin näkyi tällä kertaa olevan tallessa, mutta treeniähän se takapään käyttö vielä vaatii. Erityisesti tällä kertaa keskityttiin juoksusta käyntiin siirtymisiin. Pari kertaa palkkasin juuri vauhdin vaihdon yhteydessä ja sen jälkeen vaihto sujuikin kontaktissa.


 


Otettiin myös avoimen luokan kaukoja. Välimatkaa tällä kertaa oli kolme metriä ja istumaan nousut alkoi takkuamaan. Kertaalleen jouduin antamaan toisen käskyn ennen kuin koira nousi ja jokusen kerran koira teki vajaan asennon. Otettiin sitten näitä ihan lähikontaktissakin. Myös istu-seisoistu-vaihtoja tehtiin namilla ohjaten. Liikeradat sujui hyvin.


 


Noutoakin otettiin puukapulalla. Ote kapulaan oli hyvä, koiraa pystyi nostamaankin kapulasta ;) Noudot sujui hyvin paitsi, että Sa ei edelleenkään ymmärrä kiertää kapulaa, jos heitän sen kauemmaksi enkä voi jalalla ohjata koiraa. Tähänhän varmasti auttaisi se, etten ottaisi näitä pidempiä pätkiä aina välillä... Pari kertaa heitin siis kauemmaksi ja koira lähti laukalla ja tuli laukalla. Heitin jonkin kerran myös kapulaa ja hain sen itse. Ei ennakointia.


 


Ruudun kanssa saatiin jälleen ohjausta. Mun pitänee käydä useammmin ruudussa näyttämässä ruutua joko yksin tai koiran kanssa. Näin koira menee yhdellä käskyllä vauhdilla ruutuun. Sa tajusi jo tuijottaa ruutuun päin (tai jonnekin sinne päin) valmistelevissa!


 


Kouluttaja seurasi meidän seisomaan ja istumaan jättöliikkeet. Molemmissa koira pysähtyi terävästi ja istuminenkin oli nopea. Istuminen sujui jo pelkästään sanallisesti!


 


Paikallamakuuta otettiin kahden koiran voimin. Naapurikoira vinkui. Olin piilossa parisen minuuttia. Ei valittamista.


 


---


 


Illemmalla tehtiin taas tempputreeniä. Saran uusimpana temppuna on kerätä lelunsa lattialta lelukoriin. Tätä tehdään aivan liian harvoin (ts. meillä siivotaan aivan liian harvoin) ja niimpä edistysaskeleetkin on harvassa. Tänään kuitenkin tapahtui edistystä. Vinkkinä temppuun on lelukorin nostaminen keskelle lattiaa. Tätä Sa ei vielä ymmärrä, joten joudun osoittelemaan leluja ja pyytämään koiraa tuomaan niitä. Tällä kertaa koira kuitenkin jo tajusi tuoda lelut korin yläpuolelle, ei kuitenkaan päästänyt lelusta otetta ennen "Kiitosta".


 


Tänään Sarps avusti myös pyykkien laittamisessa narulle kuivumaan. Sa siis "ojentelee" märkiä vaatteita, jotka sitten ripustan. Välillä kyllä vaatteet saa kyytiä ihan toiseen suuntaan ja niitä viskotaan lattiallekin. Noh, pääasia että on hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti