keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Illan tokot


Käytiin tokoilemassa yliopiston parkkiksella. Tällä kertaa saatiin olla ihan keskenämme.


Aloitettiin avo-kaukoilla. Ensin käskytin koiraa suoraan edestä. Palkkasin istumisista ja lähes kaikista maahanmenoista. Sitten siirryin kauemmaksi (5 m, välillä pari metriä kauemmaskin) ja otettiin pelkkiä istumisia. Ei valittamista näissä!


Sitten seuraamista yksi pidempi pätkä. Pääpaino oli käännöksissä ja liikkeellelähdöissä. Nämähän näytti aikas kamalilta möllitokovideossa... Vaihdoin videon muuten youtubeen, jossa se näkyykin nyt kokonaisuudessaa (hyppyä ei kuvattu). Lähinnä itseni pitää muistaa koira ja käskyttää/antaa vinkkiä ajoissa. Ensimmäisellä seuruuyrityksellä Sa näykki. Karjaisu ja sitten aloitettiin uudestaan. Karjaisu toimi ja näykkimiset lähes hävisivät. Kehuin näykkimättömistä käännöksistä. Seuraamiskaavio oli seuraavanlainen: liikkeelle lähtö-käännös vasempaan-täyskäännös oikeaan-käännös vasempaan-täyskäännös vasempaan-pysähdys-juoksua-käyntiä-hidasta-vasemmalle neliö-pysähdys ja loppuun vielä liikkeestä istuminen. Liikkeestä istumiseen Sa tarjosi maahanmenoa, mutta toisella kertaa jo istui. Tämähän on uudehko liike eikä sitä olla hetkeen otettu, joten hyvin siihen nähden muistaa sen. Seuraamisessa intoa ei karjaisu latistanut, vaan sitä siis riitti ja kontakti pysyi. Vasemmalle käännöksissä Sa käyttää joko takapäätään tai sitten pitää keskikroppaansa akselina, etupääkäännökset on vähissä. Täyskäännökset vasemmalle sai koiran vähän hämilleen, kun otinkin ne koiran kääntymisinä sivulla. Taidankin vaihtaa näihin nyt kun takapääkin on alkanut pikkuhiljaa toimimaan. Nämä tällaisethan pitäisi päättää ennen kuin koiran päätä sekottaa... Otettiin vielä pari liikkeestä istumista ja käännöksiä vasemmalle namilla vetäen.


Luoksetuloja otin noin 15 metrin etäisyydeltä. Apuna käytin maamerkkiä merkkaamaan pysäytyskohtaa. Ensin läpimeno ja sitten pysäytys, josta palkaksi pallo lensi pään yli. Sitten taas pysäytys, josta vapautin takapalkalle. Ja lopuksi vielä läpimeno. Hyvin meni.


Ruudusta tein tällä kertaa noin 1,5 x 1,5 m. Aluksi menin itse ruutuun ja kutsuin koiran sinne syömään nameja. Sitten "Missä ruutua?". Sa näköjään tietää jo tuon kysymyksen ilman, että otan sitä pannasta kiinni. Ruutuun lähetyksiä viiden metrin päästä. Vähitelleen Sa alkanee hahmottamaan mistä on kyse. Pidensin matkaa eikä koira enään löytänyt ruutuun asti. Käytiin leikkimässä ruudussa ja palattiin viiden metrin etäisyyteen. Mun pitää nyt ainakin toistaiseksi muistaa lähettää koiraa vähän ruudun oikeasta laidasta. Silloin Sa löytää paremmin ruudun keskikohdan eikä mene ruudun vasemmalle puolelle.


Lopuksi otettiin peruutuksia. Nää ei näköjään toimi ulkona eli sisällä jatketaan toistaiseksi. Koiralla on siis liikaa kierroksia, eikä se pysty keskittymään näihin täysillä. Sa peruuttaa kieroon, josta onkin hyvä tehdä täyskäännös, niin pääsee nopeemmin eteenpäin...


Kotimatkalla otettiin muutamat pujottelut namilla vetäen. Ohjasin ensin kaksi kertaa koiran oikealta puolen ja kerran vasemmalta.


---


Illemmalla kotona, kun kierrokset oli laskeutuneet, otettiin vielä tunnaria eiliseen malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti