lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsenäiset tokoilut eli HSKP:n vapaavuoro


Aloitettiin eteentulotreenillä. Sa ei ymmärrä, mitä eroa on sivulletulolla ja eteentulolla ja tarjoaa helposti sivulletuloja. Etenkin pidemmillä matkoilla Sa tulee suoraan sivulle ilman käsiohjausta. Myöskin Saran on vaikea ymmärtää sivulta siirtymistä eteen ilman ohjausta. Mutta jos otan askeleenkin koirasta poispäin sivusuunnassa, niin Sara kyllä silloin osaa tulla eteen. Treenailtiin siis eteentuloa eri kulmista ja eri etäisyyksiltä.


 


Seuraavaksi hyppyä. Pelkkiä suoria hyppyjä ja jokunen kokonainen avoimen luokan suoritus. Muuten hyvin, mutta pitää muistaa antaa käsky hypyn jälkeen ajoissa ettei koira kierrä estettä takaisin. Sitten hyppyä kapulan kanssa. Sitä varten madalsin estettä parilla laudalla. Ensin koira esteen taakse kapula suussa ja kun se meni hyvin, niin vaikeutin laittamalla kapulan maahan. Muuten tuo kapulan hyvin hypyn yli, mutta ottaa kapulan vähän huolimattomasti. Koiralla vaan tulee niin kiire tuoda kapulaa, ettei se ehdi parempaan. Pitää varmaan tehdä samoin kuin tavallisenkin noudon kanssa eli lyhentää matkaa niin kierrokset vähenee.


 


Sitten ruutua. "Missä ruutu?" –käskyssä Sa koitti varastaa ruutuun, joten tähän taas mukaan pannasta ote. Välillä käytiin leikkimässä ruudussa, syömässä nameja siellä, kävin itse näyttämässä ruudun paikkaa tai kutsuin koiran ruutuun. Lähetyksiä tein pääasiassa muutamasta metristä. Ne meni suht ok ja jokunen hyväkin suoritus tuli. Musta tuntuu, että Sa laskee matkaa ruutuun, sillä kauempaa lähetettynä se jää ruudun etupuolelle ja lähempää lähetettynä taas juoksee ruudun läpi. Muutamasta metristä on siis ok.


 


Myöhemmin otettiin uudestaan pari ruutua toisilla merkeillä. Jokunen hyväkin suoritus (tosin siitä muutaman metrin päästä lähetettynä). Pitää keksiä jokin toimintasuunnitelma ruutuongelman korjaamiseksi. Taidetaan tehdä enemmän näyttöjä ja ruutuun kutsumisia eri etäisyyksiltä. Koiran tarvii sisäistää ruutu paremmin.


 


Luoksetuloissa jätin takapalkan pois, kun sillä ei ole tuntunut olevan suurempaa vetovoimaa viime aikoina. Ensiksi läpijuoksu, sitten pysäytyksiä. Ensimmäisellä pysäytyksellä Sa valui. Toisella pysähtyi hyvin. Kolmannella kerralla pysäytin vasta parin metrin päästä minusta. Viimeisellä kerralla taas läpijuoksu. Ensimmäistä lukuun ottamatta pysäytykset oli hyviä.


 


Avoluokan kaukoja kokeilin yli viiden metrin päästä. Ensin otin koiran edestä käskyttäen ja sitten siirryin kauemmaksi. Lähinnä yksi vaihto ja palkkaus. Nyt voinee jo alkaa siirtyä siihen, että palkka tulisi harvemmin. Otettiin myöhemmin myös seiso-maahan-seiso-asennon vaihtoja namilla ohjaten. Nämä alkaa sujumaan namilla ohjaten, vaikka kierroksiakin koirasta löytyil. Tassut ei siis paljoa enää liiku.


 


Noudossa taas edistystä :) Voin laittaa kapulan muutaman metrin päähän jo ja Sa noutaa kapulan kiertäen ilman jalkamerkkiä. Kokeilin heittää kapulaa kauemmaksi ja kiertäminen jäi. En tiedä jääkö kiertäminen matkan takia vai siksi, että heitin sen? Pitänee tehdä kokeiluja.


 


Lopuksi tehtiin seuruupätkiä improvisoiden ja paikallaanmakuutusta selin. Seuraamisessa keskityttiin lähinnä takapäähän tekemisiin. Sekaan otin istumisen ja maahanmenon. Molemmissa koira toimi hyvin. Paikallaan olossa palkkasin vähän väliä, ettei koira ehtinyt vaihtaa lonkka-asentoon. Nätisti pysyi eikä noussut vaikka vieras koira kävi minua moikkaamassa :)


 


Otettiin avustuksella myös BH-kokeen tuomarin tervehtimisiä. Ensin "tuomari" tuli meidän luokse ja sitten me mentiin "tuomarin" luokse. Molemmissa Sa käyttäytyi juuri niin kuin pitikin :) Uskaltasikohan ensi kerralla kokeilla tätä jo treenien alussa?


 


---


 


Kotimatkalla jokunen kierto. Ohjasin pääasiassa kiertämään myötäpäivää, mutta vastapäiväänkin sujui ongelmitta. Lähetys onnistui noin viiden metrin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti